Patiënten en buurtbewoners wandelen samen in Social Walk Stadshagen

Patiënten van de stadskliniek van Dimence aan de Eerdelaan in Stadshagen wandelen woensdag 11 september samen met hun naasten, behandelaars en buurtbewoners tijdens de Social Walk Stadshagen een afstand van 3 of 6 kilometer.

Met de Social Walk willen de initiatiefnemers van Dimence het samen bewegen en de verbinding tussen patiënten en wijkbewoners in Stadshagen stimuleren. “Hoe gaaf zou het zijn als we met mensen met psychiatrische aandoeningen, hun naasten, buren uit de wijk en medewerkers van Dimence samen wandelen door het mooie Stadshagen! Zodat we elkaar kunnen leren kennen en even echt aandacht hebben voor elkaar”, zegt organisator Miriam van Norel van Dimence. Aan de Eerdelaan zijn tijdens het evenement kraampjes met informatie over beweeg- en andere sociale activiteiten in de wijk te vinden. De dag is tevens de afsluiting van het Mooi!-festival voor patiënten dat ’s ochtends plaatsvindt.

Socialrun

De Social Walk is ook bedoeld om aandacht te vragen voor de Socialrun die een week later plaatsvindt. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Het doel is bespreekbaarheid en begrip rondom psychiatrische aandoeningen te bevorderen. Het motto is: meedoen is winnen.
De route loopt rondom het IJsselmeer. Voor het eerst gaat de route dit jaar langs het Brinkgreventerrein van Dimence in Deventer. Hier kunnen lopers even uitrusten en genieten van de kraampjes, muziek en gezelligheid. Er zijn onder meer producten van de Tegekkewinkel.nl te koop, gemaakt door patiënten van de Werk Leer Centra van Dimence.

Namens Dimence doen patiënt Martina van de Heide en medewerkers Miram van Norel, Sanne Ikink en Janneke Hengeveld mee als hardlopers in Team GGZ Overijssel. Ze lopen samen met medewerkers en patiënten van Mediant geestelijke gezondheidszorg. Ze zijn te sponsoren via https://www.socialrun.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten