Jeugdsozen Walk-inn en Papparazo blij met steun vanuit NPO-budget

Het gaat goed met de jeugdsozen Walk-inn in Geesbrug en Papparazo in Oosterhesselen. Beide timmeren aan de weg.

 

Sinds kort is Walk-inn de trotse eigenaar van een karaokeset en Papparazo kan een Rad van Fortuin aanschaffen. Dit dankzij bijdragen vanuit het landelijke NPO (Nationaal Programma Onderwijs)-budget.

In de gemeente Coevorden zijn met behulp van de NPO-gelden het afgelopen halfjaar al mooie initiatieven ontplooid. Deze gelden zijn bedoeld om achterstanden die door corona zijn opgelopen in het onderwijs in te lopen. Zo zijn onder meer op enkele basisscholen in de gemeente beweegcontainers aangeschaft en kozen andere scholen voor de aanschaf van een collectie kinderleesboeken. Maar ook initiatieven voor jongeren buiten de scholen om, kunnen rekenen op steun, zo weet inmiddels Jeugdsozen Walk-inn en Papparazo.

Lisette Snel, locatiecoördinator basisschool De Zwarm, tipte Walk-Inn over de NPO-gelden, waarna ze er via Facebook meer over lazen. “Wij hebben de jeugd gevraagd wat zij graag zouden willen. Hun antwoord: een karaokeset. De set kan zowel met mooi als slecht weer gebruikt worden. Hier hebben we het hele jaar wat aan. We hopen er nog vele leuke avonden mee te vullen”, vertellen Patricia en Linda, die elke soosavond met z’n tweeën aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.
Extra leuk is dat de karaokeset ook eens ingezet zal worden bij jeugdsoos Papparazo in Oosterhesselen. Een mooie samenwerking, die tot stand is gekomen vanuit het NPO-budget.
Walk-inn bestaat al meer dan 20 jaar, maar werd zo’n anderhalf jaar geleden nieuw leven in geblazen. Af en toe worden thema-avonden georganiseerd, zoals de Foute kerstparty en Koningsspelen met oud-Hollandse spelletjes. Tijdens de zomervakantie is de soos gesloten, “maar als afsluiter van het seizoen willen we een Summerparty organiseren, met diverse zomerse spelletjes en muziek”, zeggen de twee begeleiders enthousiast.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten