Subsidie voor 26 evenementen rond Hardenberg

In 2022 krijgen 26 evenementen een subsidie van de gemeente Hardenberg. In totaal keert de gemeente bijna 170.000 euro uit aan organisatoren van evenementen. Wethouder Nico Lansink Rotgerink: “Een bruisende evenementenkalender is belangrijk voor onze gemeente. Want evenementen zorgen voor economische spin-off en promotie voor gemeente Hardenberg. We dagen organisatoren van evenementen uit om vernieuwende en unieke evenementen te organiseren.”

 

De gemeente Hardenberg stelt elk jaar geld beschikbaar om evenementen te ondersteunen. Met ingang van 2022 is hiervoor 150.000 euro per jaar beschikbaar. Voor een specifiek groot evenement is bovendien nog eens 50.000 euro beschikbaar. Organisatoren van evenementen kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Met de evenementensubsidie daagt de gemeente organisatoren uit om vernieuwende evenementen te organiseren met een uniek karakter. De aanvragen worden dan ook getoetst aan een aantal voorwaarden.

Wethouder Nico Lansink Rotgerink: “We vinden het belangrijk dat er een economische spin-off is. Dat kan door verbinding te leggen met horeca, detailhandel en de vrijetijdssector. Ook zet een goed evenement Hardenberg op de kaart. We kijken ook naar het aantal bezoekers. En we vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Verder zien we graag unieke, verrassende en vernieuwende evenementen, voor een bruisende evenementenkalender.”

In 2022 is er een subsidie voor 26 evenementen. De meeste evenementen zijn gepland in de buitenlucht, tussen maart en september. De gemeente gaat ervan uit dat de evenementen zonder coronabeperkingen door kunnen gaan. Maar er is op gelet dat evenementen ook ‘coronaproof’ gehouden kunnen worden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten