Burgemeester Offinga en Noam Woertink openen samen skatebaan in Heemse

Voor Noam Woertink (9 jaar oud) uit Heemse ging vorige week een droom in vervulling. Een jaar geleden stuurde hij een brief naar burgemeester Maarten Offinga. Daarin vroeg hij of er een skatebaan aangelegd kon worden in zijn wijk Heemse. Veel bewoners van de wijk steunden het plan met een handtekening. Samen met Plaatselijk Belang Heemse en de gemeente Hardenberg is deze skatevoorziening inmiddels aangelegd.

Op 24 maart 2022 stuurde Noam Woertink een brief aan de burgemeester (foto). Daarin vroeg hij of er een skatebaan in Heemse kan komen. De brief kwam al snel bij burgemeester Maarten Offinga op zijn bureau. Via de gemeente werd Plaatselijk Belang Heemse om hulp gevraagd. Door een ‘enthousiaste aanpak’ is de skatevoorziening aangelegd.

 

De gemeente Hardenberg betaalt de meeste kosten voor de aanleg van de baan. PB Heemse heeft een bedrag van € 2.000 betaald. Maarten Offinga: “Allereerst wil ik Noam bedanken voor zijn brief met dit goede idee. Ik ben blij met de goede samenwerking en het resultaat. Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie. Ik hoop dat vele kinderen gebruik maken van de skatebaan. Samen buiten spelen en bewegen stimuleren wij als gemeente graag!”

De skatebaan in Heemse ligt aan het Blokkenplein in Heemse. Dit is naast basisschool De Vlinder. De baan is vrij voor iedereen. En bestaat uit verschillende onderdelen waarop de kinderen kunnen skaten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten