Foto: Vechtdal Centraal

VV Vilsteren krijgt kunstgras

Voetbalvereniging Vilsteren krijgt volgend jaar de beschikking over een kunstgrasveld. Dat blijkt uit de begroting voor 2016, die de gemeente Ommen vrijdag publiceerde.

De aanleg van een kunstgrasveld op sportpark de Molenesch in Vilsteren zal het park een dringend gewenste kwaliteitsverbetering geven. Het huidige trainingsveld heeft door zijn ligging onder zeer natte of winterse omstandigheden een kwaliteit die ver onder de maat is en die de vereniging problemen met de bespeling bezorgt. Een hoofdveld van kunstgras biedt het trainingsveld de noodzakelijke ontlasting in de meest kwetsbare periode.

Bovendien is een kunstgrasveld een belangrijke kwaliteitsimpuls voor het functioneren van diverse maatschappelijke voorzieningen in Vilsteren waardoor de leefbaarheid wordt vergroot. De gemeente heeft nadrukkelijk aangegeven een kunstgrasveld in Vilsteren, na aanleg van een kunstgrasveld in Beerzerveld en de renovatie van het sportpark in Lemele, als een noodzakelijke voorziening te zien. De totale kosten van de aanleg in Vilsteren worden geschat op €450.000. De ondergrond kost ongeveer anderhalve ton, de toplaag het dubbele.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten