Op zoek naar jonge zorgvrijwilligers

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg (SVT Ov.) is op zoek naar jonge mensen met een groot hart die open staan voor de kwetsbare medemens. Zo zijn ze opzoek naar jonge zorgvrijwilligers die het leuk vinden om jongeren met een verstandelijke beperking te begeleiden bij het sporten.

Lees verder »

Einde controle zwemwaterkwaliteit in zwemplassen

Het mooie zomerweer is achter de rug en het zwemseizoen is voorbij. Hiermee is er ook een eind gekomen aan de controle van de kwaliteit van het zwemwater in zwemplassen. Voor het badseizoen 2015 (van 1 mei t/m 30 september) zijn de officiële zwemwaterlocaties in het gebied van het Waterschap Groot Salland ook weer door het waterschap onderzocht.

Lees verder »

Herman Dijk voorgedragen als interim-dijkgraaf

De Voorbereidingscommissie voor het waterschap Drents Overijsselse Delta draagt bij het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel en Drenthe, de heer ir. H.H.G. (Herman) Dijk voor als interim-dijkgraaf (interim-voorzitter) van waterschap Drents Overijsselse Delta. Herman Dijk is nu dijkgraaf van waterschap Groot Salland. Het benoemingsbesluit wordt hierover in november dit jaar genomen door de colleges van Gedeputeerde Staten van Drenthe en Overijssel.

Lees verder »

Rookworst Keurslager Veltmaat met goud bekroond

Dat écht lekkere rookworst maken een professioneel vak van de slager is, heeft Keurslager Veltmaat in Ommen bewezen. Zijn rookworst is tijdens de landelijke rookworstkeuring van de Vereniging van Keurslagers met het hoogst haalbare -goud- bekroond. Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Veltmaat van hoge kwaliteit is.

Lees verder »

Henk Ruiter ontmoette Ernst Daniël Smid

Al een aantal jaren is de opening van het nieuwe seizoen van de Carrousel weggelegd voor Henk Ruiter met zijn programma ‘Henk Ruiter ontmoet…’. Eerdere gasten van Henk waren onder anderen Hans Dorrestijn, Erwin Nijhoff en Liesbeth List. Dit keer was het optreden van Henk met niemand minder dan Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje.

Lees verder »

Totale metamorfose voor Gezondheidscentrum Ommen

Na veertig jaar ondergaat het Gezondheidscentrum aan de Chevallerausstraat tijdens de komende maanden een totale metamorfose. Zowel de buitenkant als het interieur krijgen een nieuw jasje en het gebouw zelf wordt duurzaam gemaakt. De renovatie is zo rigoureus dat de gebruikers ervan tijdelijk zullen verhuizen naar het Carinovagebouw aan de van Reeuwijkstraat.

Lees verder »

VV Mariënberg proeft eindelijk het zoet

Vuisten werden gebald, armen gingen de lucht in en een luide oerkreet maakte zich meester van het zo geplaagde elftal van trainer Hans Pullen. Na drie nederlagen op een rij was de eerste zege voor Mariënberg eindelijk een feit. En dat wilde men weten na negentig minuten voetbal. Met duidelijke en verdiende cijfers werd buurman Kloosterhaar opgerold. Vriend- en vijand waren het snel eens, de overwinning kwam de thuisploeg toe.

Lees verder »

Team Vechtgenoten beklom Mont Ventoux

Team Vechtgenoten uit Ommen beklom op 3 en 4 september in Zuid Frankrijk de Mont Ventoux. Op 3 september waren de hardlopers en wandelaars aan de beurt om de 26 kilometer lange klim te voltooien. De fietsers kwamen op 4 september aan de start in het plaatsje Sault, aan de voet van de Mont Ventoux. Het totaal aantal deelnemers dit jaar was 552. 

Lees verder »

Scholieren veiliger op weg dankzij verkeerseducatieprojecten

Ruim vierduizend leerlingen van basisscholen in de gemeente Hardenberg doen de komende weken mee aan projecten in het kader van verkeersveiligheid. Het project Streetwise leert kinderen op speelse wijze over veiligheidsregels in het verkeer. Het veiligheidsprogramma Dode Hoek leert kinderen in de hoogste groepen om veilig om te gaan met grote voertuigen in het verkeer.

Lees verder »

OBS Nieuwebrug zamelt oud papier in

Ouders van kinderen van de OBS Nieuwebrug uit Ommen halen op zaterdagochtend 3 oktober oud papier op in het gebied ten zuiden van de spoorlijn en in de buurtschappen rondom school. Bewoners kunnen ook tot 12:00 uur zelf het papier afleveren bij de papiercontainers op de parkeerplaats aan de Steile Oever.

OVC’21 wint in spektakelwedstrijd van Dalfsen

OVC’21 heeft in een gekke wedstrijd met 3-2 gewonnen van Dalfsen. Bij rust stond Dalfsen nog met 0-2 voor maar na negentig minuten voetbal liep OVC’21 als winnaar van het veld. In de eerste helft was Dalfsen de bovenliggende partij. OVC’21 had helemaal niks in te brengen. In de dertiende minuut stond Dalfsen al met 0-1 voor. Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker.

Lees verder »

Hoonhorst valt in de prijzen

Hoonhorst is tot winnaar van de Nationale Dorpsvernieuwingsprijs uitgeroepen. Het dorp moest het tegen een groot aantal deelnemers opnemen, waarvan er uiteindelijk acht tot de finale wisten door te dringen. Uit Overijssel waren dat Bentelo en Hoonhorst. Zaterdag in het Gelderse Zieuwent vond de feestelijke prijsuitreiking plaats. 

Lees verder »