Gemeentelijke herindeling leeft nog steeds in Ommen

In het Streekmuseum in Ommen vertelde Bernard Kobes donderdagavond 29 september 2016 over de gemeentelijke herindeling in de periode 1998 en 2000 toen hij in Ommen burgemeester was. De tegenwoordig in Enter wonende oud-burgemeester wist een volle zaal op zijn bekende wijze te boeien. Veel bezoekers waren aanwezig die op een of andere wijze de ‘herindelingsstrijd’ aan den lijve hebben meegemaakt.

Lees verder »

Weg van de wereld, op de fiets naar Australië

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 11 oktober in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat een avond met wereldreizigster Marica van der Meer. Reisleidster en fotografe Van der Meer sprak met een vriendin af dat ze op haar verjaardag zou komen. Alleen woonde de vriendin in Australië en was het vervoermiddel waarmee Marica op pad ging de fiets.

Lees verder »

Publieksdag Vechtgenotenhuis groot succes

Op zaterdag 24 september organiseerde het Vechtgenotenhuis (inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten) in Ommen een publieksdag rond het thema Bewegen bij kanker en andere chronische ziekten. Het Vechtgenotenhuis, en ook de buren; De Stekkenkamp en Pro Elan, openden hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd was. Op deze stralend zonnige dag was het gezellig druk.

Lees verder »

Start nieuwe opleidingen KNV EHBO

Weet jij wat je moet doen als je, bijvoorbeeld met kerst je hand verbrand aan het gourmet? De EHBO vrijwilligers van de afdeling Ommen waren volop te zien tijdens diverse activiteiten in en rondom Ommen. In oktober gaan de herhalingslessen voor de leden van de EHBO vereniging weer van start, zodat zij ook voor de volgende evenementen hun kennis, volgens de laatste richtlijnen, op peil hebben.

Lees verder »

Wandelcoaching in omgeving Twenterand voor mantelzorgers in rouw

Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, heeft het project ‘Samen verder’ ontwikkeld dat is bedoeld voor mantelzorgers in rouw. Bij een rouwproces denken we aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van uw gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met uw partner die veel zorg nodig heeft.

Lees verder »

Ommen werkt aan Verkeersvisie

Het college van B&W van de gemeente Ommen heeft samen met diverse belangengroepen gewerkt aan een Verkeersvisie. Hierin staat hoe de gemeente in de komende jaren om wil gaan met verkeer en vervoer, in zowel de stad als het buitengebied, inclusief concrete maatregelen. Het concept van de Verkeersvisie Ommen 2030 wordt op 6 oktober behandeld door de Raadscommissie. Na behandeling in de Raadscommissie, past het college de Verkeersvisie aan en wordt de visie ter inzage gelegd.

Lees verder »

Een heus concert in Dalfsen dankzij social media

Wat bijna niet te geloven is, is toch gelukt. Via social media deed een jongeren- en volwassenkoor uit Hellendoorn een oproep  en tevens een mededeling dat ze op zondag 2 oktober een concert gaan geven. Waar, en hoe laat was totaal onbekend. Dat wilden ze van social media af laten hangen. En wachtten daarna de reacties af. Wat ze vroegen: een plek om op te treden met zo’n 40 personen, ze zochten vervoer, versnapering, kleding, een podium en geluidsversterking.

Lees verder »

Autisme Belevings Circuit (ABC)

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, biedt op woensdagavond 5 oktober 2016 het ABC – Autisme Belevings Circuit – aan in Nijverdal.
Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren, voelen en beter wil leren kennen.

Lees verder »

Start Olympia’s Tour op 27 september

Twaalf bedrijven uit de gemeente Hardenberg, die sponsor zijn van Olympia’s Tour, gaan dinsdag 27 september vanaf 16.15 uur de strijd met elkaar aan op de fiets. Ze hebben de beste wielrenners uit hun organisatie gestrikt om mee te doen aan de bedrijventijdrit over ruim 20 kilometer. Eén van de deelnemers aan de bedrijventijdrit is Joost Posthuma, de winnaar van Olympia’s Tour in 2003.

Lees verder »

Alfa-college en Saxenburgh Groep starten leerafdeling

De nieuwe leerafdeling van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem is maandag 12 september van start gegaan. Tien studenten van de opleiding Verzorgende-IG en Verpleegkundige van het Alfa-college Hardenberg gaan op de somatische afdeling ‘Het Zandpad’ aan de slag. De leerafdeling is een samenwerking tussen de school voor middelbaar beroepsonderwijs en de Saxenburgh Groep.

Lees verder »

‘Voor altijd jong, de Kinderboekenweek in Ommen

De jaarlijkse Kinderboekenweek heeft dit jaar een heerlijk thema: ‘Voor altijd jong’ met activiteiten en boeken voor jong en oud. De Bibliotheek speelt daarop in met een extra Boekstartcafé, een Doe-middag voor leerlingen van groep 4-5-6 en een Theatervoorstelling. Opa’s en oma’s worden voor elke activiteit hartelijk en uitdrukkelijk uitgenodigd mee te komen.

Lees verder »

Lezing: Bernard Kobes over gemeentelijke herindeling

Het Streekmuseum in Ommen organiseert de komende maanden weer een aantal lezingen. De eerste is op donderdag 29 september met oud-burgemeester Bernard Kobes. De lezing begint om 20.00 uur. De entree is vier euro persoon inclusief koffie in de pauze. Om een thema-avond te bezoeken is opgave vooraf nodig. Reserveringen via email: info@museum-ommen of telefonisch: 0529-453487.

Lees verder »

Repair Café Ommen op zaterdag 17 september

Onder het motto: ‘Weggooien? Mooi niet!’ wordt er bij Kringloopbedrijf Noggus & Noggus aan de Strangeweg in Ommen weer een gezellig, op duurzaamheid gericht Repair Café gehouden. De Stichting Ommen Millenniumgemeente is organisator hiervan. Op zaterdag 17 september van 9.00 – 12.00 uur kan iedereen met kapotte spullen of kleding daar terecht.

Lees verder »