11 december: nieuwe dienstregeling Vechtdallijnen

Met ingang van zondag 11 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor de Vechtdallijnen Emmen-Zwolle en Almelo-Hardenberg. De vertrek- en aankomsttijden veranderen. Hiermee komt een grote wens van reizigers in vervulling; een ruimere overstap in Zwolle op de Intercity-treinen naar de Randstad. Reizigers kunnen de wijzigingen raadplegen via vechtdallijnen.nl/dienstregeling.

Lees verder »

Clinic Bewust hardlopen

ACO van Elderen start 13 januari 2017 opnieuw met een clinic ‘Bewust hardlopen’. De clinic bleek het afgelopen jaar een succes, reden voor de atletiekclub om op herhaling te gaan. Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in 8 lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Lees verder »

EigenBaas Avondschool voor startende ondernemers en studenten Alfa-college

Het Alfa-college in Hardenberg initieert vanuit Startershuis DOEN! de ‘EigenBaas Avondschool’. De avondschool start op dinsdag 20 december en bestaat uit tien dinsdagavonden bij de Kastanjehof in Hardenberg. Zowel ondernemers in spé als studenten van het Alfa-college Hardenberg zijn van harte welkom om aan de cursus deel te nemen. Er is ruimte voor twintig cursisten, vol is vol. Aanmelden kan via info@startershuis.nl.

Lees verder »

Takman IJzerwaren neemt Tupa Tuin- en Parkmachines Nijverdal over

De firma Takman uit Ommen/Zwolle neemt per 1 december 2016 de winkel TuPa Tuin- en Parkmachines in Nijverdal over. “Dit past perfect in het plaatje, zoals wij het voor ogen hebben”, vertelt Rudi Takman. “Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal bedienen in een groter gebied met kwaliteitsgereedschappen en -machines”. Ondanks dat de officiële opening pas in het voorjaar van 2017 is, blijven de winkel en werkplaats voor de klanten geopend.

Lees verder »

Emsland doet goede zaken op NK Sambo

De Nederlandse Kampioenschappen Sambo en Combat-Sambo werden afgelopen zaterdag, 26 november, gehouden in de Sporthal Trefkoele+ te Dalfsen. Sportcentrum Emsland tekende voor de organisatie van dit kampioenschap en vaardigde ook zeven Sambo deelnemers af om te strijden om het eremetaal. Dat Sambo wint aan populariteit in Nederland was te zien aan het aantal deelnemers.

Lees verder »

Feestelijke uitreiking Vrijwilligerspluim 2016

Wethouder Ko Scheele reikt op woensdag 7 december voor de vierde maal de Vrijwilligerspluim uit. De pluim is een waardering voor vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Carrousel Ommen wordt bekend gemaakt wie van de genomineerden de pluim in de categorie ‘groep vrijwilligers’ en de pluim in de categorie ‘individuele vrijwilligers’ mee naar huis mogen nemen.

Lees verder »

De jacht van Sinterklaas

Dit jaar kunt u voor het eerst meedoen aan een Sinterklaasjacht. Dat is een Sinterklaaswandeltocht en tevens een Sinterklaasspeurtocht. Het gaat met behulp van zendertjes die u op mag sporen met een speciale Zwarte Pieten ontvanger. Alleen met deze ontvanger kunt u de pakweg 15 tot 20 zendertjes opsporen om zodoende een puzzel op te lossen.

Lees verder »

Het nieuwe Oldenhaghen wil binding met de wijk bevorderen

Woensdag 23 november opende Burgemeester Mark Boumans van de gemeente Ommen het Open huis van het nieuwe Woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen. Samen met cliënten en bestuurders van de Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep en De Veste sneed hij een eetbaar schilderij aan, waarin het nieuwe Oldenhaghen te herkennen was. Zo konden de aanwezigen het nieuwe woonzorgcentrum letterlijk met elkaar delen.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen aangereden auto

Tussen woensdagavond 23 november om 18:00 uur en donderdagochtend 04:45 uur werd een auto aangereden op de Markt in Ommen.

De politie: “Door een nog onbekend voertuig is deze auto flink beschadigd. Het zal je auto maar zijn die je op deze manier aantreft! Wij zijn op zoek naar getuigen van dit voorval.”

Bij meer informatie kunt u contact opnemen via 0900-8844.

‘What If?’: theatervoorstelling over jonge mantelzorgers

Maandagavond 21 november was er in de middelbare school De Passie in Wierden een bijeenkomst over het project ‘Jonge Mantelzorgersvriendelijke scholen’, dat is ontwikkeld door Evenmens, informele zorg voor elkaar (voorheen Vrijwillige Thuiszorg) in samenwerking met theatergroep Bint. Zij heeft een theatervoorstelling ontwikkeld die zich toespitst op het leven van een jonge mantelzorger thuis, op school, en in relaties met vrienden.

Lees verder »

E-bike voorlichting in Wijksteunpunt ‘t Vlierhuis

Steeds meer mensen ontdekken de E-bike als een plezierig middel om in beweging te blijven. Helaas neemt het aantal ongevallen met deze fietsers jaarlijks toe, vooral bij senioren. De gemeente biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een informatiemiddag aan op dinsdag 29 november van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur. De Saxenburgh Groep ondersteunt dit graag en stelt Wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen beschikbaar voor deze bijeenkomst.

Lees verder »

Samen stil staan en gedenken

Donderdag 22 december 2016 zal op begraafplaats ‘Laarmanshoek’, aanvang 19.00 uur, een avond gehouden worden om samen stil te zijn en te gedenken. Op deze avond wordt er geluisterd naar stijlvolle muziek, teksten en gedichten.De begraafplaats is met fakkels verlicht. Met medewerking van midwinterhoornblazers en doedelzakspelers.

Lees verder »

Kerstgedachte aan de Julianastraat

Ommen tijdens de kerstdagen mooier maken en inwoners laten nadenken over wat nu echt belangrijk is in het leven. Dat is het doel van de actie ‘Grootste Kerstboom van Ommen’ die Jurrie Baas Tuincentrum, De Kompanen, Handelshuis Schuttert en Bouwbureau Jansman dit jaar voor de tweedemaal op touw zetten.

Lees verder »

ACO-atleten scoren bij eerste ACOVanElderen-cross

Op het zware parcours in het Ommerbos werd de eerste ACO-cross (derde cross van de VCC) afgelopen zaterdag gehouden. De harde kern van ACO Van Elderen was aanwezig: maar liefst dertig ACO-atleten schreven zich in voor deze schitterende cross-wedstrijd. Vier parcoursrecords werden verbeterd, drie daarvan door ACO-atleten.

Lees verder »

Onrustige nacht in Ommen

In de nacht van zaterdag 19 november op zondag 20 november had de politie in Ommen het druk met een aantal incidenten. Een 17-jarige Zwollenaar werd uit een horecagelegenheid gezet. Uit woede sloeg hij vervolgens het ruit in. Wat resteerde waren flinke wonden aan de hand. Hij kan de schade betalen.

Lees verder »

Riekus zestig jaar vogellaar

Deze week organiseert vogelvereniging De Tuinfluiter voor de de 53e keer een vogelshow. De opening van het jaarlijkse hoogtepunt op de kalender van de vogelaars werd dit jaar opgewaardeerd door de aanwezigheid van een afvaardiging van het districtsbestuur van de Nedelandse Bond van Vogelliefhebbers.

Lees verder »