Vispeciaalzaak dingt mee naar Kibbeling Cup 2017

Waar is de lekkerste kibbeling te krijgen? Dat is persoonlijk natuurlijk en over smaak valt altijd te twisten. Maar smaak en kwaliteit winnen eigenlijk altijd. Wat ook meespeelt is de vriendelijkheid van het personeel. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten houdt dit jaar voor het eerst de Kibbeling Cup 2017 en tot en met 12 mei kan het publiek een stem uitbrengen.

Lees verder »

Twee Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld

Burgemeester Mark Boumans heeft woensdagochtend aan twee inwoners uit de gemeente Ommen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De heer J.E.M. (Jan) Koggel uit Dalmsholte en mevrouw G. (Garda) Vroom-Ruijg uit Ommen zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Koggel ontving zijn onderscheiding in het Parochiehuis in Vilsteren. Mevrouw Vroom werd bij haar dochter thuis verrast door burgemeester Boumans.

Lees verder »

ArboPositief naar Ommen

ArboPositief, de netwerkorganisatie voor werkzoekenden, houdt dinsdag 9 mei een informatieve bijeenkomst voor werkzoekenden in Ommen en omgeving. De bijeenkomst in gebouw De Kern in Ommen is bedoeld om kennis te maken met de activiteiten van ArboPositief en begint om 10.00 uur.

Lees verder »

Koningsdag wordt in Ommen groots gevierd

“Koningsdag nieuwe stijl”. Zo worden de activiteiten in Ommen omschreven rond de viering van de 50ste verjaardag van Koning Willem Alexander. Hoogtepunt is ongetwijfeld de folkloristische optocht die donderdagmiddag door het feestelijk versierde centrum van Ommen gaat en verder de lampionnen- en de optocht van versierde fietsen en karren. Ook het vuurwerk ontbreekt niet op Koningsdag.

Lees verder »

Profs Roompot en Sport Vlaanderen in Overijssels Mooiste

De Ronde van Overijssel heeft op zaterdag 6 mei twee pro continentale teams aan het vertrek. De Nederlandse formatie Roompot-Nederlandse Loterij maakt haar opwachting en ook is het Belgische Team Sport Vlaanderen-Baloise aanwezig. Zij nemen het in Overijssels mooiste op tegen een groot aantal continentale ploegen én enkele clubteams. In totaal nemen 21 ploegen uit zeven verschillende landen deel aan de UCI 1.2-wedstrijd.

Lees verder »

De koeien dansten weer

Zaterdagmiddag vond bij Biologisch Melkveebedrijf de Lange in Arriën weer het jaarlijkse spektakel van de koeiendans plaats. Zo’n 100 immer hardwerkende dames mochten voor het eerst dit jaar de stal verruilen voor de groene wei en daar waren ze blij mee, dat lieten ze blijken met vreemde sprongen. Het in groten getale toegestroomde publiek genoot van de ‘Dans van de Koeien’.

Lees verder »

Sporters Emsland op EK Sambo in Praag

Afgelopen week werd in Praag, Tsjechië het Europees Kampioenschap Sambo voor jeugd en junioren gehouden. Twee leden van Sportcentrum Emsland uit Ommen waren voor dit toernooi geselecteerd door de Sambo Bond Nederland. Daan Schreurs (15 jaar) kwam uit in de klasse tot 56 kg en Niek Lamberts (16 jaar) moest vechten in de klasse tot 60 kg.

Lees verder »

Dans van de koeien

Zaterdag 22 april mogen de koeien van Biologisch Melkveebedrijf  de Lange voor het eerst dit jaar weer naar buiten. Na een hele winter op stal kunnen de immer hardwerkend dames weer van het verse gras in de wei gaan genieten. Hoe blij ze daarmee zijn, willen boer Bram en boerin Aletta graag laten zien.

Lees verder »

Rondwandeling Ommerschans

Op zondag 23 april organiseert vereniging de Ommerschans onder begeleiding van gidsen een rondwandeling door het gebied de Ommerschans. In het noorden van de gemeente Ommen, twee kilometer ten zuiden van het dorp Balkbrug ligt het voormalig militaire vestingwerk de Ommerschans. De geschiedenis van de Ommerschans gaat terug tot aan het begin van de zeventiende eeuw.

De schans werd opgeworpen naar aanleiding van de dreigende Spaanse aanvallen ter verdediging van de drie noordelijke provincies. Twee eeuwen later brak een nieuwe periode aan toen de Maatschappij van Weldadigheid op het terrein een straf-en bedelaarskolonie stichtte.

Op 21 december 2016 heeft minister Bussemaker bekend gemaakt dat de Maatschappij van Weldadigheid, waar de Ommerschans een wezenlijk onderdeel van is, voorgedragen wordt voor Werelderfgoed. In 2018 zal UNESCO een besluit nemen.

De gidsen vertellen u graag over de bewogen geschiedenis. Een uniek landschap. In het hart van de Ommerschans heeft de natuur meer dan 100 jaar haar werk gedaan. De lanenstructuur uit de bedelaarstijd is nog goed zichtbaar. De fundamenten van de gebouwen uit die tijd zijn overwoekerd met klimop en bodembedekkers.

De bossen en de gracht doorbreken het open landschap en creëren stille, mysterieuze plekjes, waar je de verhalen voelt. Reeën, vogels en vleermuizen voelen zich er thuis. Net als veel verschillende bomen en planten. De Ommerschans is niet voor niets ook een beschermd gebied. De start van de rondwandeling is bij de historische boerderij van de familie Hiemstra, Balkerweg 72 te Ommerschans, aanvang 14.30 uur.

Kosten rondwandeling vijf euro inclusief koffie/thee. Voor leden van de vereniging is de rondwandeling gratis. Opgave is niet nodig, meer informatie kunt u vinden op de website ommerschans.nl, via de mail info@ommerschans.nl of telefonisch op nummer 06-13629524.