Ommermars ingezaaid door gedeputeerde Hester Maij

Een zweefde ooievaar minutenlang boven de hoofden van de genodigden. Het was vast het symbool voor de geboorte van iets moois.

Bestuurders van de provincie, de gemeente Ommen, Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Waterschap Vechtstromen, NMO, Stichting Heidehof en leden van de werkgroep Ommermars waren aanwezig bij de ondertekening van de intentieverklaring voor het burgerinitiatief natuurbelevings- en recreatieproject Ommermars

Arend Spijker, een van de leden van de werkgroep Ommermars, gaf een korte terugblik op de ontwikkelingen van de afgelopen vier jaar. “Velen hadden niet verwacht dat wij hier zouden staan om de intentieverklaring te tekenen om het gebied te herinrichten tot hét visitekaartje van Ommen. Voor kinderen en volwassenen een prachtige plek om te recreëren. Wij zijn blij dat de provincie het gebied overdraagt aan Staatsbosbeheer en Stichting Heidehof. Het is jammer dat er nu geen kinderen bij zijn, want zij hebben meegedacht aan de inrichting van het gebied en veel van hun wensen zijn opgenomen in de uiteindelijke schets.”

De sprekers, onder wie gedeputeerde Hester May, waren het er allen over eens, dat het een geweldig initiatief is, dat navolging verdient. De heer Speulman, van de Stichting Heidehof ziet het als re-integratie van de mens in de natuur en de heer Brink van Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met natuur.

Daarna was er een taak weggelegd voor een paar genodigden: zij mochten de randen van het gebied inzaaien, zoals de kinderen dat het jaar ervoor gedaan hadden. Het leidde natuurlijk tot de nodige hilariteit, maar ze deden hun best. Over een paar maanden zullen de randen van de Ommermars er weer bloemrijk en kleurrijk uitzien. Dat is niet alleen leuk voor fietsers en wandelaars, maar zeker ook voor vlinders en andere insecten!

Foto’s: Dook van Gils 

Artikel delen:
Foto's 4
Gerelateerde berichten