Foto: www.ommermars.nl

Uitnodiging veldbezoek Ommermars

Stichting burgerinitiatief Ommermars nodigt u uit voor een veldbezoek. Vrijwilligers van de stichting staan u op woensdag 12 mei van 10.30 tot 12.00 uur graag te woord om toelichting te geven over de laatste ontwikkelingen in dit gebied. De vrijwilligers staan aan het begin van het fietspad, iets ten westen van de Varsendijk 5, Ommen voor u klaar.

De reden om u uit te nodigen is omdat de realisatie van de Ommermars, een nieuw natuurgebied aan de rand van Ommen, nu heel dichtbij komt. Op 11 mei 2021 draagt de provincie 25 hectare grond over  aan Staatsbosbeheer en Stichting Heidehof.  Na deze overdracht kan er een start worden gemaakt met de inrichting. Staatsbosbeheer en stichting Heidehof  werken samen met de stichting burgerinitiatief Ommermars aan de verdere omvorming van het gebied naar nieuwe ‘beleefnatuur’.

Sinds 2015 zet de werkgroep burgerinitiatief Ommermars, zich in om van de Ommermars de mooiste ontmoetingsplek van Ommen te maken. Een natuurgebied bij de stad Ommen waar niet alleen ruimte is voor meer natuurbeleving, maar ook voor kinderen om te spelen.

Basisscholieren uit de gemeente Ommen hebben op creatieve wijze vorm gegeven aan hun ideeën voor dit gebied en vele Ommenaren hebben meegedacht over de inrichting. Dit heeft geleid tot een inrichtingsplan met onder andere een natuurlijk speelterrein.

Naast ruimte voor kinderen zijn er ook voldoende mogelijkheden om te struinen door een glooiend terrein met stuifduinen. Afgewisseld met onder andere een waterpartij, meander en moerasgebied met vogelkijkscherm wordt de Ommermars een nieuw natuurgebied met een grote meerwaarde voor Ommen en omstreken.

Met de grondoverdracht is de laatste stap in de voorbereiding gezet. Deze zomer begint de inrichting van het gebied. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, kijk dan op de website www.ommermars.nl of bel met Stichting Burgerinitiatief Ommermars. Of ontdek het gebied door te wandelen over de nieuw aangelegde route met informatiepunten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten