Fietspad Zuidermarsweg wordt afgesloten

Het fietspad Zuidermarsweg in de Ommermars wordt vanaf 10 januari 2022 voor fietsers afgesloten. De werkzaamheden duren afhankelijk van weer-, water- en terreinomstandigheden vermoedelijk tot de zomer. In deze periode worden voor de ontwikkeling van de Ommermars diverse werkzaamheden uitgevoerd door Nonak/Dunnewindgroep.

 

De afsluiting van het fietspad Zuidermars is vanaf de Varsenerweg ter hoogte van de Varsenerdijk/Zuidermarsweg, aan de kant van de bocht naar de Danteweg en bij de brug over het Ommerkanaal aan de Varsenerweg en het fietspad. De brug is ook afgesloten. Het fietspad langs de Varsenerdijk blijft wel toegankelijk.

De werkzaamheden die worden uitgevoerd bestaan uit de aanleg van een nevengeul dat zorgt voor de verbinding van het Ommerkanaal met de Vecht, daarnaast wordt grond afgeplagd en worden delen opgehoogd met zand. Dit wordt gedaan zodat het mogelijk wordt dat de natuur zich in het zuidelijke deel van de Ommermars kan ontwikkelen.

Sinds de bouwvak van 2021 is de ontwikkeling van de Ommermars begonnen. Water speelt een belangrijke rol. Dat is al te zien in het noordelijke deel van de Ommermars, waar de speelnatuur bijna klaar is. In januari wordt begonnen met de werkzaamheden in het zuidelijke deel. Als dit is afgerond, krijgen planten en dieren een rustige plek om zich te ontwikkelen tot een mooie natuur waar Ommenaren en gasten van kunnen genieten.

De ontwikkeling van de Ommermars komt tot stand door Stichting Burgerinitiatief Ommermars, Stichting Heidehof en Staatsbosbeheer. Het wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Rijk (Regiodeal), Leader+, provincie Overijssel en gemeente Ommen.

Kijk voor meer informatie over de Ommermars op www.ommermars.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten