Hond gevonden in Giethmen

Woensdagochtend is er in Giethmen een hond gevonden aan de Dalmsholterweg. Momenteel verblijft de hond bij de vinder, maar natuurlijk willen ze graag de hond en haar baas weer herenigen. Het gaat om een middelgrote hond, beige labrador of kruising ervan en het is een teefje.

Huize Henan: van burgemeesterswoning naar hotel-restaurant

In 1906 gebouwd als woning voor de burgemeester heeft de statige “Huize Henan” aan Hammerweg 40 in Ommen niet alleen verschillende functies gehad, maar ook verschillende benamingen. Na bewoning, school, pension en vakantie- en conferentieoord is de voormalige burgemeesterswoning nu een hotel-restaurant met namen die variëren van het Reggehuus, EurOase, de Herbergier en Wildthout. Het monumentale pand kent een rijke historie.

Lees verder »

Clinic bewust hardlopen bij ACO van Elderen

ACO van Elderen start 11 januari met de clinic ‘Bewust Hardlopen’. De eerste van drie in het jaar 2016. Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in acht lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar de loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Lees verder »

Ccoba presenteert: Kerken langs de Vecht door Günter Brandorff

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 12 januari in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat een lezing over de Kerken langs de Vecht naar het gelijknamige boek van Günter Brandorff. Samen met fotograaf Max de Krijger belicht Brandorff  de kerkhistorische geschiedenis van 43 nog actieve kerken in het Vechtdal, van Lage in Duitsland tot aan Dalfsen.

Lees verder »

Nieuwe visie op klimaatopgave watersysteem

Waterschap Vechtstromen is in overleg met de gemeenten Emmen, Coevorden, Hardenberg en Ommen tot een nieuwe visie op de klimaatopgave gekomen. De nieuwe visie stelt de overheden in staat om met meer oog voor ruimtelijke belangen en kostenefficiëntie de komende jaren de gevolgen van meer neerslag door klimaatverandering op te vangen.

Lees verder »

Video: Sfeerimpressie van de kerstmarkt in Ommen

De kerstmarkt startte om 14.00 uur en vanaf die tijd tot sluitingstijd, 21.00 uur, was het gezellig druk in Ommen. Vechtdal Leeft TV maakte een sfeerimpressie. Koren, muziek, een kerststal met heel veel dieren, kunst, Frozen-figuren in levende lijve, een kersttrein, een ijsbaantje en natuurlijk de Kerstman waren aanwezig om de vele bezoekers te vermaken; aan jong en oud was gedacht.

Woninginbraak in Ommen

Afgelopen vrijdag 18 december tussen 17:30 uur en 18:30 uur vond een woninginbraak plaats aan de Reigerstraat in Ommen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Kerstfair Ommen groot succes

De Kerstfair startte zaterdag om 14.00 uur en vanaf die tijd tot sluitingstijd, 21.00 uur, was het gezellig druk in Ommen. Koren, muziek, een kerststal met heel veel dieren, kunst, Frozen-figuren in levende lijve, een kersttrein, een ijsbaantje en natuurlijk de Kerstman waren aanwezig om de vele bezoekers te vermaken; aan jong en oud was gedacht.

Lees verder »