Vriendenkring maakt je blij

Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) of een chronische ziekte die behoefte hebben aan contacten, organiseert Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, gezellige Vriendenkringbijeenkomsten.

Lees verder »

Clinics Landstede Welzijn bij Volco

In maart wordt het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi georganiseerd. Mede omdat we overgaan op de spelregels van het Cool Move Volleybal Niveau 4 is het idee opgevat om in de aanloop naar dit toernooi een tweetal clinics te organiseren. Dit in samenwerking met Landstede Welzijn en OmmenKids.

Lees verder »

Basisschool De Uitleg als bouwplaats

De zandbak was het bouwterrein geworden, een fietsje was omgetoverd tot cement molen en van modder werd cement gemaakt: Groep 1/2 van basisschool de Uitleg was druk met het thema ‘Bouwen’ maar dit onderwerp werd niet alleen door kleuters ‘uitgediept’ want de hele school heeft wekenlang gewerkt aan dit project.

Lees verder »

DES roept Mariënberg een Halt toe

In Nijverdal was wederom de thuisploeg DES te beter! Werd het vorig jaar 1-5 voor de ploeg van trainer Harry Warmelink, nu was Door Eendracht Sterk Mariënberg met 4-2 de baas. Bij winst had Mariënberg de tweede periodetitel binnen kunnen halen. Het liep allemaal anders en de roodzwarten mogen bij zichzelf ten rade gaan. 

Lees verder »

Thema-avonden in het Streekmuseum Ommen

Het Streekmuseum in Ommen houdt een viertal interessante thema-avonden. De eerste is op dinsdag 1 maart met een presentatie over Landgoed Eerde en de Besthmenerberg. Op maandag 11 april staat Kamp Erika centraal en op maandag 23 mei de ijskelders in Ommen. De thema-avonden worden afgesloten op maandag 30 mei met het thema de Ommerschans. 

Lees verder »

Janneke Pool wint regionale voorleeswedstrijd in Ommen

Janneke Pool van CBS Shalom uit Vriezenveen heeft de regionale voorleeswedstrijd gewonnen die plaats vond op donderdag 25 februari in theaterzaal de Caroussel in Ommen. Marith Star van Dr. Albertus Risaeusschool uit Hardenberg werd tweede. De jury was hierin unaniem. Janneke las voor uit “Wie niet weg is wordt gezien” van Ida Vos en Marith uit “Per ongelukt!” van Simon van der Geest.

Lees verder »

Pannenkoeken bakken en klussen voor Stichting Pan de Vida

Vrijwilligersorganisatie De Kubus organiseerd ook dit jaar weer de jaarlijkse pannenkoek- en klusjesdag. Ieder jaar worden er door deze groep jongeren diverse acties georganiseerd voor het goede doel. Zo is er afgelopen seizoen € 6400,- opgehaald voor stichting Present. Ook dit jaar zal de Kubus vier acties organiseren. Dit jaar gaat de opbrengst van de pannenkoek- en klusjesdag naar stichting Pan de Vida.

Lees verder »

Van alles te doen op NL DOET, Ommen doet mee!

Het Oranjefonds organiseert op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart opnieuw NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in en rond Ommen is weer van alles te doen op beide dagen. De NL DOET klussen beginnen al aardig vol (10) te lopen, maar er zijn nog veel meer mensen nodig om alles in onze gemeente door te laten gaan. Tot nu toe zijn er al 228 aanmeldingen binnen, maar er worden nog 127 vrijwilligers gevraagd!

Lees verder »

Update: Treinongeluk bij Dalfsen eist dode

Bij het treinongeval dinsdagochtend 23 februari op de spoorlijn Dalfsen-Ommen viel één dodelijk slachtoffer te betreuren. Het betreft een 49-jarige man uit Kampen. Hij was de machinist van de trein. Één treinpassagier, een 54-jarige vrouw uit Zwolle, en de 53-jarige conducteur uit Zwolle raakten gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Open dag projectinformatie

Zondag 13 maart 2016 houdt de gemeente Beit Emoenah een open dag om ieder die geïnteresseerd is in hun kinderproject voor Israël te informeren over dit project. Deze open dag bij Beit Emoenah aan de Driehoekweg 18 te Stegeren is bedoeld om informatie te verstrekken aan mensen die geïnteresseerd zijn in een mogelijkheid om kinderen in Israël te helpen.

Lees verder »