Vriendenkring maakt je blij

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert elke maand gezellige Vriendenkringbijeenkomsten. Voor mensen boven de 18 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) of een chronische ziekte, die behoefte hebben aan contacten. Wie weet ontmoet je bij deze vriendenkringbijeenkomsten leuke mensen.

Lees verder »

Wijksteunpunt Nijenhaghen geeft voorlichting over E-bike

De Saxenburgh Groep organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente een informatieavond op 27 juni in Wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen, over het veilig gebruik maken van de E-bike. Fietsen is een activiteit waaraan velen plezier beleven. Het is bovendien gezond om in beweging te blijven. De laatste jaren is het gebruik van de E-bike enorm toegenomen. Helaas neemt ook het aantal ongevallen met de E-bike toe, vooral bij ouderen.

Lees verder »

Bewoners Saxenburgh Groep genieten van vaartocht

“Onze dag kan niet meer stuk”. Een veertigtal bewoners van de woonzorgcentra Oldenhaghen en Nijenhaghen uit Ommen, Oostloorn, Clara Feyoena Heem, De Schoutenhof en Marsch Kruserbrink uit Hardenberg, ’t Welgelegen uit Gramsbergen en Aleida Kramer uit Coevorden – alle behorend tot de Saxenburgh Groep – genoot maandagochtend 19 juni van een heerlijke boottocht over de Vecht.

Lees verder »

Reünie voor leerlingen Dr. A.C. van Raalteschool

Een gezellig treffen met ophalen van oude schoolherinneringen. Zo kan de geslaagde vijfjaarlijkse reünie van de 33 leerlingen uit de 6de klas jaargang 1959-1960 van de dr. A.C. van Raalte basisschool omschreven worden. Het was voor de derde achtereenvolgende keer in vijftien jaar dat de scholieren samenkwamen. Niet in de oude school zelf maar in ‘De Maat’, de school voor praktijkonderwijs in Ommen.

Lees verder »

Golfbaan Hoogegraven ontvangt GEO-Duurzaamheids Certificaat

Golfbaan Hoogegraven in Ommen ontving op de dag van hun 30-jarig jubileum het GEO (Golf Environment Organization) certificaat. Uit handen van de heer Ted van Keulen van de Commissie Duurzaam van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) ontvangt Frans Marechal, voorzitter van Golfclub Hoogegraven, het duurzaamheidscertificaat van de Schotse Golf Environment Organization (GEO).

Lees verder »

Lunch op zondag

Kom op zondag 25 juni gezellig mee lunchen in wijksteunpunt ’t Vlierhuis, Haarsweg 105 in Ommen. Een ieder die op zondag behoefte heeft aan ontmoeting en het leuk vindt om samen te lunchen is welkom. Ze starten om 12.30 uur met de lunch. Kosten bedragen € 4,00 per persoon. 

Lees verder »