Zwerven over de veluwe

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 9 januari 2018 in de Bibliotheek Ommen “Zwerven over de Veluwe” door Rien Mour.

Lees verder »

Ommer Nieuwjaarsreceptie

De Ommer Nieuwjaarsreceptie wordt op maandag 8 januari 2018 vanaf 19.30 uur gehouden in het DOEK aan de Schurinkstraat 44a in Ommen. Iedere inwoner is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lees verder »

Voorbereidingen voor bouw windturbines in 2018 van start

De Raad van State heeft de beroepschriften tegen het bestemmingsplan, inpassingsplan en de omgevingsvergunningen voor windpark De Veenwieken ongegrond verklaard. Daarmee zijn de plannen onherroepelijk geworden. De initiatiefnemers starten in 2018 met de voorbereidingen voor de bouw van het windpark. De bouw van de 10 windmolens start naar verwachting in 2019.

Lees verder »

Vraag het de Specialist: Trouwen in 2018

Ik hoorde laatst dat wie vanaf volgend jaar in het huwelijk treedt dat niet meer automatisch in algehele gemeenschap van goederen doet. Maar wat zijn de nieuwe spelregels bij trouwen vanaf 2018 precies? Waarom is hiervoor gekozen en wat houden de veranderingen precies in?

Lees verder »

Tabletcafé |Ommen

Het Tabletcafé is op donderdag 21 december van 10.00 uur tot 12.00 uur  weer geopend in de Bibliotheek Ommen.  Wie vragen heeft over de tablet of smartphone of juist een heel leuke app heeft ontdekt  kan het café bezoeken. 

Het tabletcafé vindt plaats op de bovenverdieping van de Bibliotheek Ommen. Deelnemers kunnen beginnende of gevorderde tabletgebruikers zijn. Iedereen met een Android of Apple Tablet is welkom. 

Participatieverklaring ondertekend

Voor de eerste keer is er in de gemeente Ommen  een participatieverklaring ondertekend  door een eerste groep migranten, die in de gemeente Ommen woonachtig is in het bijzijn van wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen. Ook een vertegenwoordiger van VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON) was aanwezig bij deze ondertekening.

Bibliotheek Lemele stopt maar uitleen niet

Na 68 jaar is er geen bibliotheek meer in Lemele. In 1949 ontving de Plattelandsbibliotheek Overijssel van onder andere de gemeente Ommen een subsidie om in de dorpen om Ommen ibliotheekvoorzieningen te starten. In Lemele werd gestart in de Openbare Lagere School met een wisselcollectie van 50 boeken.

Lees verder »

Dames1 van OZC haalt winst

Het was een mooie voetbalmiddag voor de dames van OZC. De wedstrijdbal was vandaag beschikbaar gesteld door de ondernemersclub van OZC die na afloop een bijeenkomst voor het eerste vrouwenteam organiseerden.

Lees verder »

Succesvolle inloopmiddag Residentie Slingerdael

DALFSEN – Op donderdag 30 november j.l. hadden geïnteresseerden de gelegenheid om meer te weten te komen over Residentie Slingerdael en de betrokken partijen achter het project. De inloopmiddag trok veel concrete belangstellenden. Het is de bedoeling dat er in de nieuwe wijk Oosterdalfsen 28 huur- en 29 koopappartementen gebouwd worden, appartementen die voor zowel mensen met als mensen zonder zorgvraag aantrekkelijk zijn.

Lees verder »