Warme Kerst in Bibliotheek Ommen met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 20 december in de Bibliotheek in Ommen. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In de Bibliotheek Ommen kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen. Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren.

Lees verder »

Winkels in Ommen mogen op zondag definitief open

De winkels in Ommen mogen voortaan iedere zondag vanaf twaalf uur geopend zijn. Een kleine meerderheid van de raad in Ommen (tien voor en zeven tegen) is akkoord gegaan met verruiming van de winkelopenstelling op zon- en feestdagen. Top op heden waren de winkels in Ommen nog twaalf zondagen per jaar open. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat een meerderheid van de Ommenaren (61%) voor het opengaan van de winkels op zondag is, hoewel de kerkelijke organisaties tegen waren.

Lees verder »

De Stuwzangers Vilsteren weer op prachtige locatie

Traditiegetrouw komen de Stuwzangers uit Vilsteren weer naar Partycentrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg tussen Heino en Dalfsen. En….. dat zal zijn op zondagmiddag 8 december. Aanvang 14.30 uur. De Stuwzangers hebben er weer zin in om zich wederom te presenteren bij Partycentrum Het Boskamp. Velen ook weten de weg reeds te vinden naar deze mooie in de bosrijke omgeving tussen Heino en Dalfsen. Ieder jaar ook is het ‘een volle bak’  wanneer de Stuwzangers aldaar optreden.

Lees verder »

De Notenkraker

Het luisterrijke ballet De Notenkraker van Tsjajkovski is het perfecte onderwerp van een Ccoba-lezing in kerstsfeer, gegeven door Gerard van der Laan. Op dinsdag 10 december vanaf 20.00 uur hoort u in de Bibliotheek Ommen alles over dit meesterwerk uit het klassieke repertoire.

Lees verder »

Gratis dialecttijdschrift voor Nedersaksische basisscholen

In februari 2020 verschijnt De Wiesneus, een kindertijdschrift (compleet in dialect!) met als thema: vrijheid. Nederland is volgend jaar namelijk 75 jaar bevrijd. De Wiesneus ligt vlak voordat maart dialectmaand begint bij basisscholen die zich hebben aangemeld. Dankzij subsidie van de provincie Overijssel is het tijdschrift gratis voor alle basisschoolleerlingen.

Lees verder »

Op zo’n honderd plekken in Overijssel produceren inwoners samen groene energie

Een eigen energiecoöperatie beginnen of met de straat samen je huis isoleren, in Overijssel hebben al zo’n honderd groepen bewoners de handen ineengeslagen om eigen groene energie op te wekken of samen energie te besparen. Samen werken deze groepen aan zo’n 170 verschillende projecten, van zonnedaken tot windmolens en energiebesparing. Dat blijkt uit het rapport over lokale energie-initiatieven in Overijssel dat Natuur en Milieu Overijssel heeft uitgebracht.

Lees verder »

PFASnorm in Ommen vastgesteld na onderzoek

In Ommen is de PFASnorm per direct verhoogd naar 0,7 microgram per kilogram grond. Het College van burgemeester en wethouders van Ommen heeft dit dinsdagmorgen besloten, nadat er onderzoek is gedaan naar de kwaliteit van de grond in Ommen en omliggende gemeenten in de regio. Met dit onderzoek is de nieuwe achtergrondswaarde vastgesteld op 0,7.

Lees verder »

Nieuw boek uit over Varsen vroeger en nu

‘’Varsen vroeger en nu, in woord en beeld’’ is de titel van een nieuw boek dat een inkijkje geeft in het verleden en heden van de Ommer buurtschap Varsen. Burgemeester Hans Vroomen ontving samen met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Varsen het eerste exemplaar van het boek uit handen van Wim van der Heide. De officiële presentatie vond vrijdagmiddag plaats op Landgoed “De Woesten Heide”, het domein van de auteur en initiatiefnemer Wim van der Heide. De eerste reacties van de aanwezigen waren enthousiast en blij dat de geschiedenis van Varsen nu te boek is gesteld.

Lees verder »

Anker als monument van Hoop siert Vechtkade in Ommen

Hoop op leven zonder kanker

De Vechtkade in het centrum van Ommen is sinds zaterdag 23 november 2019 versierd met een nieuw monument van Hoop. Dit ter nagedachtenis aan zij die door kanker zijn overleden. Het monument aan de oevers van de Vecht heeft de vorm van een anker en is voorzien van meer dan 650 kiezelsteentjes met daarop teksten van nabestaanden die daarmee hun geliefden herdenkenken.

Lees verder »

Wereldlichtjesdag Ommen 2019

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor de derde keer Wereldlichtjesdag plaats, buiten aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer.

Lees verder »

Ommerschans naar de dokter

VECHTDAL – In ongeveer 90 wachtruimtes in het Vechtdal is voortaan een exemplaar van het boek ‘Onzichtbare Mensen’ te lezen. Dit met de bedoeling om de bekendheid met de Ommerschans te vergroten en gelezen te worden door cliënten. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Thea Dijkema, Frits Welink en Ingrid van der Velde aan Michiel Andriessen en Astrid Jansen Holleboom van huisartsenpraktijk Carrousel in Ommen.

Lees verder »

Speuren naar Sporen met de boswachter

De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek houdt, zoals elk jaar, de excursie Speuren naar Sporen. Dit keer is dat op zaterdag 23 november. Iedereen  kan, onder begeleiding van boswachter Arend Spijker, op zoek naar dierensporen. Hij neemt mensen mee naar  de vaak verborgen sporen van dierlijke activiteiten – en daar zijn er meer van dan menigeen denkt!

Lees verder »

Studenten van het ROC van Twente worden Booking Experts

ENSCHEDE – Maureen Ilboga is afgelopen week begonnen met het introduceren van Booking Experts op het ROC van Twente in Enschede. Bijna 100 eerstejaarsstudenten van de opleiding MBO Travel, Leisure & Hospitality zullen in het kader van het leren werken met een reserveringssysteem gebruik gaan maken van hét alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts. In een periode van 10 weken gaan ze aan de slag met de academy.

Lees verder »

Billen- en schoonmaakdoekjes grootste boosdoeners

Billen- en schoonmaakdoekjes, maandverband, inlegkruisjes, luiers en de plakstrips daarvan, tampons, watten, etensresten, koffie- en theeprut, pleisters, frituurvet. Het zijn voorbeelden van producten die nog altijd door het toilet worden gespoeld. Schoonmaak- en billendoekjes, vet, frituurvet en olie veroorzaken verstoppingen in het riool en storingen in rioolgemalen en pompen. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vraagt aandacht voor het doorspoelgedrag en roept op alleen de drie P’s door het toilet te spoelen: plas, poep en papier.

Lees verder »

Waterschap zoekt 160 nieuwe dijkwachters

In verschillende regio’s in zijn werkgebied heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta plaats voor in totaal 160 nieuwe dijkwachters. Deze ruimte is vooral ontstaan na afronding van het scholingsprogramma dijkbewaking, waarbij afscheid werd genomen van 90 dijkwachters.

Lees verder »

Inloopuurtje bij de LPO

In de komende raadsvergadering gaat de gemeenteraad weer belangrijke beslissingen die alle inwoners aangaan. Zo gaan er besluiten genomen worden over de aanpassing winkeltijden waardoor ondernemers zelf kunnen beslissen of ze wel of niet op zondag opengaan. Ook wordt er een krediet beschikbaar gesteld voor nieuwbouw van het Cultuurhistorisch Centrum met daarin opgenomen een Toeristisch Informatie Punt (TIP). Redenen genoeg om te komen naar het inloopuurtje van de LPO.

Lees verder »