USV wint van Mariënberg

Door de 1-0 overwinning op Mariënberg is USV overtuigend poulewinnaar geworden in de voorronde van de beker. Alle drie wedstrijden werden winnend afgesloten en dat moet het team van coach Theo van ‘t Zand het nodige vertrouwen voor een goede competitiestart geven.

Lees verder »

8ste editie Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal

De kunstcommissie van Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal heeft bijna 40 professionele kunstenaars bereid gevonden te exposeren op ruim 25 locaties in de omgeving van De Wijk en IJhorst. De kunstenaars zijn regionaal of landelijk, soms zelfs internationaal bekend. Net als in vorige edities zijn de kunstuitingen zeer gevarieerd.  De 8e editie van Grensloos Kunst Verkennen wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 27 september, van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees verder »

Gedeeltelijke afsluiting stuw Vilsteren

I.v.m de verbreding van de brug over de stuw in Vilsteren is deze in de periode van 21 september t/m 9 oktober gesloten voor scootmobielen.Voor fietsers is een tijdelijke passage over de stuw gecreëerd.Tevens is dit met borden aangegeven op het stuwepad te Vilsteren en aan de Maneschijnweg te Oudleusen.

Scootmobiels scheuren weer door Ommen

Op woensdag 9 september wordt er weer een scootmobielrit georganiseerd. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het pleintje bij het Streekmuseum aan Den Oordt 7 in Ommen. Er zijn geen kosten aan de rit verbonden. Onderweg wordt een kopje koffie/thee gedronken, dit is voor eigen rekening.

Lees verder »

Foto’s Nederlands Kampioenschap Skeeleren

Na een start met hindernissen op vrijdagavond werd het toch nog een geslaagd kampioenschap. Onder perfecte weersomstandigheden werd in de diverse disciplines hard gereden om het Nederlands Kampioenschap. Zowel de pupillen, de junioren en de senioren lieten zich van hun beste en snelste kant zien. Voor de toeschouwers waren het stuk voor stuk spectaculaire races.

Foto’s Dalmsholte Metal Meeting

Afgelopen  zaterdag werd in Giethmen de negende editie van de Dalmsholte Metal Meeting (DMM) gehouden. Wat begon als een verjaardagsfeest met live muziek is uitgegroeid naar een kleinschalig festival vol gezelligheid en stevige muziek voor jong en als iets ouder. Het festival vond plaats op het terrein van Camping Dennenoord aan de Deventerweg.

Lees verder »

OZC 1 speelt tegen Eagles A1 (1-5)

Afgelopen zaterdag is er een oefenwedstrijd tegen GA Eagles afgewerkt. Omdat de geelhemden geen bekerwedstrijd op het programma hadden staan, was dit een goed alternatief. Vooraf was moeilijk in te schatten wat voor ochtend het ging worden.

Lees verder »

Blik Opener najaar 2015 van Landstede Welzijn Ommen

Per 1 juni jl. heeft Landstede Welzijn Ommen haar koelverse maaltijd voorziening uitgebreid in de regio Hardenberg. Voorheen was de maaltijdvoorziening alleen in Ommen en omstreken. De koelverse maaltijdvoorziening is er voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf eten te koken of zelf geen eten meer willen koken.  Koelverse maaltijden zijn gezonde kant-en-klare maaltijden, die ambachtelijk bereid worden. Er is een ruim assortiment, inclusief voor- en nagerecht en salades.

Lees verder »

Creabest houdt open huis op 4 september

Op vrijdag 4 september houdt Creabest open huis om de start van het nieuwe cursusseizoen in te luiden. Tussen 15 en 21 uur kunnen mensen de cursusruimte bekijken en informatie krijgen over de nieuwe cursussen en workshops die bij Creabest gegeven worden. Nieuw zijn de teken- en schildercursussen die halverwege september zullen starten.

Lees verder »

Grote Give and Take away bazaar bij De Bazuin

Muziekvereniging De Bazuin houdt op zaterdag 5 september een grote markt rondom het muziekgebouw naast de Albert Heijn. Dit om geld in te zamelen voor nieuwe instrumenten. Alle leden zetten zich deze dag in. De auto kan worden gewassen, er is een kapper, er worden oliebollen gebakken, er zijn grote springkussens en natuurlijk is er een kleedjesmarkt. 

Lees verder »

Het geluid van fanfare

Op 21 november organiseert Soli Deo Gloria Ommen, in samenwerking met de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) uit Assen, de fanfare promotie dag. De hele dag vinden er muzikale activiteiten plaats in het SDG-gebouw aan de Korenmolen 20 in Ommen.

Lees verder »

Ruil je postzegels in Ommen

Donderdag 3 september houdt de Postzegelvereniging Ommen en Omstreken haar maandelijkse ruilavond. Deze wordt gehouden in het Hervormd Centrum aan de Prinses Julianastraat 8 in Ommen. De avond begint om 20.00 uur.

De leden kunnen onderling postzegels ruilen, kopen en verkopen. Er is een postzegelhandelaar aanwezig. Tevens is er een veiling en een verloting. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

De Olde Lucashoeve 

Aan de voet van de Lemelerberg ligt “De Olde Lucashoeve”, een wit geschilderd met riet gedekt boerderijtje Tot aan de vijftiger jaren werd hier aan de Kerkweg 30 in Lemele op kleine schaal geboerd met schapen die de heide opzochten van de Lemelerberg. Tegenwoordig is het een mooi natuurkampeerterrein waar de vakantieganger rust en ruimte vindt. Motto van gastheer Harm Hardonk is ook: “Te gast bij moeder natuur”.

De familie Hardonk, afkomstig uit het westen kreeg het boerderijtje in 1950 te koop aangeboden. Eerder mocht burgemeester Nering Bögel zich eigenaar noemen evenals Willem Hesselink. De eerste eigenaar was de familie Warmink en vanaf 1880 de familie Stobbelaar. Op de voorgevel pronkt het jaartal 1881 als vermoedelijke datum van verbouw. De boerderij was eerder ook bekend als Erve Warmink en later Erve Stobbelaar.

Toen Hardonk 65 jaar geleden eigenaar werd is de boerderij helemaal verbouwd met als architect de bekende Jan Jans uit Almelo. Bijna alles werd gesloopt. Alleen de fundering en de waterput zijn blijven staan. Een oude schaapskooi afkomstig uit de verdeling van de Marke in 1850 en die op de Lemelerberg heeft gestaan is bij het boerderijtje geplaatst.

Lucas

Hardonk was behalve schilder ook goedgelovig. Bij het bedenken van een naam voor de hoeve werd er al snel een link gelegd naar evangelist en de apostel uit de bijbel: Lucas. Bovendien was Lucas patroonheilige van de schilders, dus werd het “De Olde Lucashoeve”. Eerst werden op zomerdag pensiongasten gehouden. Ook deed de deel van de boerderij dienst als een soort centrum voor kunstenaars met tentoonstellingen. Een bijzonder verwijsbord uit die tijd geeft dat ook aan. Toen in de zestiger jaren het kamperen in zwang kwam werd de overstap gemaakt naar camping. De camping is nog ook ANWB bondscamping geweest, waar de kampeerder een ANWB kampeerdiploma in de wacht kon slepen. Gastheer Harm Hardonk heeft in de loop der jaren door aankoop van gronden het kampeerterrein weten uit te breiden en tevens van alle gemakken voorzien.

Open Monumentendag

De Olde Lucushoeve en het natuurkampeerterrein behoren zaterdag 12 september tot een van de bezienswaardigheden op de Open Monumentendag die in Lemele wordt gehouden. De routebeschrijving van de auto- fiets- en wandelroute door Lemele is die zaterdag vanaf 10 uur verkrijgbaar bij de Ichtuskerk aan de Lemelerweg 74 in Lemele.

Foto: De Olde Lucashoeve in 2015

Kunst onder de wieken

Het kunstproject ‘Onder de wieken’ draaide de afgelopen maanden in de Konijnenbeltsmolen in Ommen. Riekje Veurink van Vechtdal Leeft TV ging er naar toe en sprak met kunstenaressen Betty Stokvisch, Harma Cellarius en Lyda Boekholt.

Opbrengst Hans Mulder Benefiet Concert:  ruim 4200,- euro voor MD

Het Hans Mulder Benefiet Concert werd dit jaar gehouden om onderzoek naar de progressieve spierziekte Myotone Dystrofie (MD) mogelijk te maken. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet om dit concert waar B.O.M.B. (Band of Music Brothers) optrad mogelijk te maken. Eerdere jaren werd het Benefietconcert georganiseerd door Café de Herberg, sinds vorig jaar doen alle leden van Horeca Vereniging Ui in Ommen eraan mee. Eigenaar van Café de Herberg Hans van Lingen is blij met het resultaat van 3262,- euro afkomstig uit horecaopbrengsten. Daarnaast zorgde voetbalvereniging OVC’21 ook nog voor een cheque van 1000,- euro, omdat, zoals bestuurslid Jeroen Seisveld zei ‘OVC meer is dan een voetbalvereniging met twee doelen’. Een van de leden van OVC, Eric Wellenberg, lijdt aan MD, evenals zijn zus.

Lees verder »

De Darde Klokke luidt symbolisch derde klok uit Hervormde kerk

Hoe de naam De Darde Klokke is ontstaan als aanduiding van het Ommer historisch tijdschrift. De historie van Ommen vertelt dat er ooit drie luidklokken hebben gehangen in de toren van de hervormde kerk. In het Rampjaar 1672 is een van de klokken gestolen door soldaten uit het Munsterland onder leiding van de bisschop van Munster. Het is ze echter niet gelukt de zware koperen luidklok mee te nemen. De soldaten kwamen niet verder dan de haven. Het verhaal vertelt dat de zware koperen klok over boord is geslagen, in het water terecht kwam – van wat nu Burgraven wordt genoemd – en op de bodem ligt van de vroegere arm van de Vecht.

Lees verder »

Open dag met megabootcamp bij Spa, Wellness en Fun Beerze Bulten

Op zaterdag 29 augustus a.s. is het open dag bij Spa, Wellness en Fun van vrijetijdspark Beerze Bulten. Belangstellenden kunnen meedoen aan verschillende activiteiten en zich laten informeren en een kijkje nemen bij de verschillende onderdelen zoals Fitness, Groepslessen, Zwemlessen, Sauna, Zoutgrot en Beautysalon. Om het nieuwe seizoen af te trappen is er vanaf 9.30 uur een megabootcamp waar zowel leden als niet-leden aan mee kunnen doen.

Lees verder »