Fietstochten vanaf camping De Kleine Wolf

In de maand juni organiseert Camping de Kleine Wolf drie fietstochten waar ook niet-campinggasten aan kunnen deelnemen. De fietstochten gaan langs diverse bezienswaardigheden in het Vechtdal en hebben een afstand tussen de 30 en de 40 km. De fietsroutes zijn op de georganiseerde data tussen 13:00 uur en 13:30 uur af te halen in brasserie ‘De Wolventuin’ op Camping de Kleine Wolf.

Lees verder »

Mozart meezingen met Sallands Bachkoor

Het Sallands Bachkoor geeft vanzelfzingend acte de présence tijdens de Week van de AmateurKunst (WAK) in het Vechtdal, van 28 mei tot en met 5 juni. Muziekliefhebbers zijn welkom om mee te doen aan het instuderen van Mozart’s Requiem op maandagavond 30 mei in De Kern te Ommen. Deze open repetitieavond begint om 19.45 uur.

Lees verder »

Vechtstromen kijkt tevreden terug op 2015

Waterschap Vechtstromen heeft het merendeel van de in de begroting van 2015 gestelde doelen gehaald en 5,6 miljoen euro minder uitgegeven dan was begroot. Dit blijkt uit het jaarverslag en de jaarrekening van het waterschap. Het dagelijks bestuur stelt het algemeen bestuur voor om circa 1,2 miljoen euro aan te wenden om lastenverzwaringen de komende jaren tegen te gaan.

Lees verder »

Valse email CJIB in de omloop

Donderdag 26 mei kwam een oplettende burger bij het politiebureau in Ommen een melding maken van een valse email die hij had ontvangen. Het zou gaan om een mail van het Centraal Justitieel Incassobureau. Deze oplettende burger zou 239,63 euro moeten betalen voor het rijden door rood licht.

Lees verder »

Vechtstromen investeert in toekomst en verkleint schuldpositie

Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen heeft besloten om in de eerste helft van 2016 een tussenevaluatie te laten uitvoeren naar het huidige bestuursakkoord. De tussenevaluatie heeft zich gericht op de vraag of Vechtstromen zijn ambities realiseert, hoe de schuldpositie kan worden verkleind en hoe de kosten te verdelen over de verschillende belastingcategorieën.

Lees verder »

Meidenvoetbalschool naar Vechtdal

In 2015 is de eerste Meidenvoetbalschool in Oost Nederland opgericht. Het afgelopen seizoen hebben ruim 120 voetbalsters deelgenomen aan de twee trainingsmodules die plaatsvonden op de velden van v.v. Rigtersbleek in Enschede. De ervaringen van de trainers en deelneemsters zijn zeer positief en alle redenen om de trainingsmodules voort te zetten én tevens uit te breiden.

Lees verder »

Gezamenlijke inkoopactie woningisolatie

Van 23 mei tot 30 juni kunnen huiseigenaren in de gemeente Ommen zich vrijblijvend inschrijven voor de actie ‘Winst uit je Woning’. Deze gezamenlijke inkoopactie maakt het huiseigenaren makkelijk en aantrekkelijk om vloer- en spouwmuurisolatie van de eigen woning aan te pakken. Dit levert naast een comfortabeler huis ook een lagere energierekening op.

Lees verder »

Graffitispuiters op heterdaad betrapt

Vrijdagmiddag 20 mei kreeg de politie een melding dat er knapen in de brandtoren op de Besthemerberg te Ommen mogelijk graffiti hadden gespoten. Ter plaatse bleek dat de zes daders, allen in de leeftijd tussen dertien en vijftien jaar, op diverse plekken in de brandtoren hun creativiteit ten toon hadden gespreid. 

Lees verder »

Studenten Alfa-college Hardenberg tweede plaats NK-volleybal

In het kader Fit for Life hebben op woensdag 18 mei drie teams deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen volleyballen voor het MBO. Het was een zeer spannende wedstrijd. Maar de studenten Liset Boer, Floor van Dijk, Demi Arkes, Demi Koster, Roby Sturing en Britt Steenbergen wisten het hoofd koel te houden en hebben de tweede plaats weten te veroveren NK-volleybal. 

Lees verder »

Stadswandeling Ommen in de WAK

Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni is het de Week van de Amateurkunst, kortweg WAK. Ook in Ommen er is van alles te doen. In het programma van de Wak is onder andere een stadswandeling opgenomen. Onder leiding van een gids start een historisch wandeling om 12.30 uur en 15.00 uur. 

Lees verder »

Ko Scheele als kunstenaar

Wethouder Ko Scheele probeert eens per maand, steeds op een andere locatie, vrijwilligerswerk te doen. Gezien zijn portefeuille, onder andere kunst, cultuur, zorg, welzijn en sport heeft hij daarvoor vele mogelijkheden. Vrijdagmiddag mocht hij de pop-up gallery van Vechtdalkunsten in de Kerkstraat bemannen. Hij maakte er meteen een creatieve middag van!

Lees verder »