VIDEO: “Zo’n verwendag is echt aan te raden!”

Marianne Schiphorst uit Ommen zag het bericht van RondOmmen voorbij komen, waarin vrouwen zich konden opgeven voor een metamorfose. Ze zegt: “Ik dacht: ‘Ach, waarom ook niet’ en gaf me, een beetje impulsief, op met een hele korte tekst. Nooit gedacht dat ik uitgekozen zou worden natuurlijk. Toen ik gebeld werd was mijn eerste reactie dan ook: ‘Kan ik nog terug?’ Maar mijn zus zei: ‘Als je A zegt, moet je ook B zeggen’.”

Lees verder »

De Soos: een onmisbare bron van ontmoeting en ontwikkeling

Bijna 23 jaar bestaat De Soos ‘SamenZijn’ in Ommen. Mensen met een beperking uit de wijde omgeving ontmoeten er elkaar, delen lief en leed, starten vriendschappen en zelfs relaties. In de loop der jaren heeft de Soos honderden mensen uit hun sociale isolement gehaald en op een ongedwongen manier gesterkt op het sociale vlak. ‘De Soos is een bron van ontwikkeling’, zegt coördinator Thea Geertman. ‘Ik ben blij dat ik dit met hulp van Landstede Welzijn heb kunnen voortzetten.’

Lees verder »

Open huis fotostudio Dook van Gils

Precies tien jaar nadat Fotovakvrouw Dook van Gils stopte met haar fotostudio, heeft ze weer een nieuwe, eigen studio en wel aan de Vermeerstraat 11c in Ommen. Hoewel ze in de afgelopen tien jaar verschillende werkzaamheden had, waaronder schrijven voor het RondOmmen, is ze altijd blijven fotograferen – zij het in veel mindere mate. “Juist de combinatie schrijven en fotograferen is echt heel leuk,” zegt ze, “dus met schrijven ga ik gewoon door.”

Lees verder »

Oorkonde Redding van drenkelingen voor Jasper Boere

Het was een koude 3e januari van 2015 dat Jasper Boere de auto van Richard en Magda Bergsma en hun twee dochters de sloot naast de N48 in zag gaan. Hij bedacht zich niet en schoot hen direct te hulp. Dat was voor de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aanleiding om Jasper Boere een oorkonde toe te kennen. Burgemeester Mark Boumans reikte de oorkonde uit.

Lees verder »

Extra parkeerplaatsen in centrum Ommen tijdens zomerseizoen

In het centrum van Ommen zijn tijdens de drukke zomermaanden 150 extra parkeerplaatsen in en rond het centrum beschikbaar. Daarnaast wordt het bestaande parkeerterrein aan de Voormars verbeterd. Als onderdeel van het opstellen van het actieplan voor het centrum van Ommen, wordt de aanleg van een nieuw parkeerterrein met 100 parkeerplaatsen aan de oostkant van Ommen onderzocht.

Lees verder »

Theaterdag op CBS Ichthus te Lemele

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen op cbs Ichthus te Lemele een theaterdag gehad. ’s Morgens kwam de bus van “Grote Broer kunsteducatie” met drie docenten naar onze school. Alle kinderen leerden acteren en mochten ’s middags mee spelen in het theaterstuk “Oma en de reismachine”, wat zich afspeelde in verschillende landen waar van alles gebeurde.

Lees verder »

Houd de inbreker buiten de deur als je op vakantie gaat

In gedachten zijn we al op vakantie en staan de koffers reeds klaar. Voorpret is een van de leukste onderdelen van je vakantie. Maar een ander, heel belangrijk, aspect wordt helaas nog vaak vergeten. 15.000 inbraken in de zomerperiode lijkt misschien niet veel, maar je zal toch thuiskomen en je huis door inbrekers compleet overhoop gehaald vinden. Dan is het vrolijke vakantiegevoel snel verdwenen.

Lees verder »