Lezing: Reinigingskuren bij kanker

Karin Overgoor, natuurgeneeskundig therapeute en eigenaresse van Lijftaal, de praktijk voor massage en voeding in Zwolle, komt op dinsdagavond 6 september naar het Vechtgenotenhuis om een lezing te geven. De lezing gaat over reinigingskuren bij kanker. Reinigingskuren hebben een zeer positieve invloed op het psychische en emotionele leven.

Lees verder »

Lezing Maaike Elise van Steenis

Op woensdag 28 september komt Maaike van Steenis naar Ommen om te vertellen over marketing en succesvol ondernemen in de creatieve sector. Ze heeft onder meer lezingen gegeven bij de NABK, Cultuurcongres en Kunstcongres. Er zijn voor kunstenaars, die vriend zijn, geen kosten aan verbonden.

Lees verder »

Rechtstreekse treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg

Vanaf maandag 29 augustus kunnen reizigers rechtstreeks tussen Almelo en Hardenberg reizen met de trein. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, Wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg, regiodirecteur Jan Mulder van ProRail en regiodirecteur Michiel Cusell van Arriva Nederland gaven hiervoor het startschot. Tijdens een feestelijke treinrit die om 7.45 uur vanuit Hardenberg naar Almelo vertrok deelden zij ontbijtjes uit aan reizigers.

Lees verder »

Actieplan voor gezond en dynamisch centrum Ommen

Samenwerkende partijen in Ommen zetten er samen de schouders onder om de kracht van het centrum te versterken en de binnenstad toekomstbestendig te maken. In het actieplan centrumontwikkeling Ommen zijn hiervoor 28 concrete projecten benoemd. De projecten richten zich  op een heldere afbakening en inrichting van het centrumgebied, het professionaliseren van ondernemerschap en de uitvoering van een marketingstrategie.

Lees verder »

Auto vernield in Ommen

Tussen maandag 22 augustus 21:30 uur en dinsdag 23 augustus om 08.00 uur is een auto op de Varsenerstraat in Ommen vernield. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de Kruidvat.

Lees verder »

Onderzoek naar mogelijkheid botulisme

In één van de bassins van het natuurgebied de Vloeivelden de Krim (gemeente Hardenberg) zijn dode watervogels aangetroffen. Om na te gaan of er mogelijk sprake is van botulisme zijn de kadavers zekerheidshalve voor onderzoek opgestuurd naar het laboratorium. Naar verwachting zijn de resultaten van dit onderzoek maandag bekend.

Lees verder »

Nacht van de vleermuis 2016

In het weekend van vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus wordt de jaarlijkse Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Meer dan 30 landen doen hier aan mee. Door heel Nederland worden er activiteiten zoals vleermuisexcursies met batdetector georganiseerd voor volwassenen en kinderen.

Lees verder »

Dansschool Elle Dansé uit Ommen, opent derde locatie

Vanaf september opent de dansschool, naast zijn huidige locaties in Ommen en Wijhe, een derde locatie in Raalte. Na veel aanvraag voor danslessen in onder andere de stijlen Klassiek Ballet en HipHop heeft de directie besloten om een derde locatie te openen in Raalte. Het is zonde als er wel veel behoefte aan deze lesstijlen is, maar er geen aanbod in is.

Lees verder »

Vriendenkring maakt je blij!

Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) of een chronische ziekte die behoefte hebben aan contacten, organiseert Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, gezellige Vriendenkringbijeenkomsten.

Lees verder »

Sportcentrum Emsland gaat weer van start

Maandag 29 augustus begint het nieuwe sportseizoen bij Sportcentrum Emsland. Iedereen is dan weer van harte welkom om mee te doen met de verschillende lessen. Nieuw dit seizoen zijn het “Tuimeljudo” en de judolessen voor veteranen. Daarnaast zijn vanwege veel nieuwe aanmeldingen de lestijden uitgebreid. De judolessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees verder »

Najaars Basiscursus Digitale Fotografie

Veel mensen die terugkomen van vakantie vinden hun foto’s toch weer een beetje tegenvallen. Vaak is dat het gevolg van het niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden van de camera. “Als je de camera steeds op de automatisch stand laat staan, haal je er lang niet uit wat mogelijk is, en dat is jammer,” zegt Dook van Gils, die eind augustus weer start met de Basiscursus Digitale Fotografie.”

Tijdens de cursus van drie avonden en een praktijkochtend, worden cursisten vertrouwd gemaakt met de camera en leren ze hoe tegenvallende foto’s te verbeteren zijn. Naast theorie en een stukje techniek komen o.a. portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus.

De cursus die maandag start zit inmiddels vol, maar bij de cursus die dinsdag 30 augustus start is nog ruimte voor cursisten. De lessen worden gegeven in de nieuwe studio van Dook aan de Vermeerstraat 11b. Het maximaal aantal deelnemers is acht, dus aan alle cursisten kan voldoende aandacht besteed worden. Voor opgave of informatie: 0529 – 451150 of 06 – 152 777 70.

Meer informatie op www.dookvangils.nl.

Samen het Vechtdal groener maken

Sinds begin dit jaar wordt er in het Vechtdal gewerkt om met name de kernen van aan de Vecht liggende plaatsen, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Gramsbergen, groener te maken. Dit gebeurt in het kader van het project de Groene Loper Vechtdal, dat onder andere door de Provincie Overijssel mogelijk gemaakt wordt. Ook Landschap Overijssel en IVN Overijssel ondersteunen dit project.

Lees verder »