Snel internet in zicht voor bewoners buitengebied Vechtdal

Voor de zomer kunnen bewoners in het Vechtdal-gebied Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen en een klein gedeelte van Zwolle zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied zich tijdens de campagne aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) in het najaar van 2017 met de bouw van het glasvezelnetwerk.

Lees verder »

Kampbarak officieel overgedragen aan Streekmuseum Ommen

In het Streekmuseum Ommen is maandag een deel van een oude barak van kamp Erika officieel in gebruik genomen. De plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van wethouder Ko Scheele, leden van het 4 mei comité Ommen en museumvrijwilligers. “Goed dat de herinneringen van het gevangenkamp Erika op deze wijze levend wordt gehouden. Maar ook dat de periode van Krishnamurti in Ommen niet vergeten is”, aldus wethouder Scheele bij de officiële overdracht in het museum.

Lees verder »

Van alles te doen op NL DOET, Ommen doet mee!

Op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart is het NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in en rond Ommen is weer van alles te doen. De NL DOET klussen beginnen al aardig vol te lopen, maar er zijn nog veel meer mensen nodig om alles in de gemeente Ommen door te laten gaan. Tot nu toe zijn er al 231 aanmeldingen binnen, maar er worden nog 198 vrijwilligers gevraagd!

Lees verder »

Inspiratiesessie centrum Ommen voor ondernemers

Ondernemers uit Ommen ontdekken tijdens een inspiratiesessie op dinsdagavond 28 februari hoe ze met elkaar Ommen nog mooier en sterker kunnen maken. Tijdens de inspiratiesessie is er een ‘gastvrijheidcollege’ en worden de resultaten van ‘mysteryshoppen’ bij verschillende ondernemers gepresenteerd. Bernard Wientjes verzorgt een keynote over het belang van samenwerking. De inspiratiesessie begint om 19.15 uur in De Carrousel (inloop vanaf 19.00 uur). Deelname is gratis. Ondernemers kunnen zich aanmelden via aanmelden@ommen.nl.

Lees verder »

Wijksteunpunt ’t Vlierhuis verrast met nominatie ‘Meesterbreisters van het jaar’

In het kader van de internationale Goedgemutste Breicampagne zijn de breisters van Wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen, onderdeel van de Saxenburgh Groep, genomineerd voor de titel ‘Meesterbreister van het jaar’. De bekendmaking was afgelopen dinsdag in Zaandam. De award kwam niet mee terug naar Ommen, maar wel extra motivatie om de volgende campagne tot een nòg groter succes te maken.

Lees verder »

Barak kamp Erika in Streekmuseum Ommen

In het Streekmuseum in Ommen is een deel van een oude barak van het voormalig gevangenkamp Erika tentoongesteld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog boden houten barakken op het kamp onderdak aan de gevangenen. Na de oorlog zijn de barakken op het kamp gesloopt en verkocht. Een daarvan belandde in Lemele waar het tot voor kort dienst heeft gedaan als woning.

Lees verder »

Samenwerking Sportgeneeskunde en Cardiologie

Met ingang van februari 2017 is de Saxenburgh Groep gestart met een ‘sportcardiologisch’ spreekuur in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Binnen dit spreekuur, wat momenteel enkele dagdelen per maand gepland is, werken de sportarts (Marloes Stapel) en Cardioloog (José Drost) samen aan het probleem van de patiënt.

Lees verder »

Sallands Bachkoor deelnemer Rabobank Clubkas Campagne

Het Sallands Bachkoor heeft zich aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne.

Op 4 november 2017 gaat het koor met een Reformatieconcert in Hardenberg herdenken dat het 500 jaar geleden is, dat Maarten Luther zijn 95 stellingen in Wittenberg bekendmaakte, wat het begin van de Reformatie betekende. Met de opbrengst van de Campagne hoopt het Bachkoor een deel van het concert te bekostigen. De leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek beslissen over de verdeling van de sponsor- en donatiegelden in deze regio.

De Campagne loopt van 1 t/m 17 maart. Leden van de Rabobank mogen in die periode vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging.

Meer informatie staat op: www.rabobank.nl/vvs.

Plan moet leiden tot minder overlast verwarde personen

De politie in Oost-Nederland werd in 2016 geconfronteerd met 13.260 meldingen waarbij personen met verward gedrag betrokken waren. Dat is een stijging van 15 procent in vergelijking met 2015. Met de hulpverlening en de gemeenten onderzoekt de politie mogelijkheden om problemen in een vroeg stadium te herkennen en de personen van de juiste hulp te voorzien

Lees verder »

D66, VVD en ChristenUnie vragen meer aandacht voor gevolgen vliegen boven Overijssel

De Statenfracties van D66, VVD en ChristenUnie vragen meer betrokkenheid van Overijssel dan tot nu toe het geval lijkt bij het gebruik van het luchtruim boven de provincie ten behoeve van de luchthaven Lelystad. De fracties worden door bezorgde burgers en gemeenteraden benaderd over de aanvliegroutes en vooral de vlieghoogte.

Lees verder »

OVC ’21 heeft geen kind aan Zandhuizen

OVC ’21 maakte op vertrouwd terrein geen fout tegen degradatiekandidaat Zandhuizen. De ploeg van trainer Nico Kats kon het zich veroorloven om dotten van kansen te laten liggen, waardoor de teller bleef steken op vier. Zandhuizen is zo’n ploeg waarvan je als titelpretendent alleen maar kunt verliezen.

Lees verder »

ZAC steelt de punten van OZC

Vriend en vijand zat na afloop van de wedstrijd met verbazing naar het scorebord te kijken. Een opppermachtig OZC liet de punten toch in Zwolle achter. De mannen van trainer Weteringe begonnen ondanks het gemis van een 4-tal spelers met verve aan de partij.

Lees verder »

Dialectdictee 2017 in Beerzerveld

Het dialectdictee dat door Landstede Welzijn, Historische Kring Ommen en de Bibliotheek Ommen georganiseerd wordt, zal dit jaar op woensdagmiddag 1 maart 2017 in het Kulturhus ‘t saMenSpel in Beerzerveld plaats vinden. Die middag zal duidelijk worden wie de opvolger wordt van Mevrouw Dini Hesselink-Willems uit Junne die de vorige aflevering van het dialectdictee won.

Lees verder »

Kubus Pannenkoek- en Klusjesdag

Jaarlijks houdt Vrijwilligersorganisatie De Kubus enkele acties met als doel geld op te halen voor een goed doel. Zo is er afgelopen jaar ruim € 6500,- opgehaald voor stichting Pan de Vida. Ook dit jaar zal de Kubus een aantal acties organiseren. Zo wordt aanstaande zaterdag 25 februari de Pannenkoek- en Klusjesdag georganiseerd.

Lees verder »