Talent uit Nieuwleusen in Kulturhus

Op de eerste tentoonstelling in het nieuwe Kulturhus presenteren voornamelijk de artistieke talenten uit Nieuwleusen zich. Gevestigde kunstenaars en autodidactische kunstenaars tonen hier hun kunstwerken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en gedichten.

Lees verder »

Open huis Kulturhus de Spil

Het nieuwe Kulturhus de Spil gaat op zaterdag 1 september voor het eerst open voor bezoekers. De participanten nodigen iedereen uit om tussen 10.00 en 16.00 uur te komen kijken hoe ze er nu bij zitten op hun nieuwe plek, in het deels voormalige Rabobank gebouw aan Koningin Julianalaan 10 in Nieuwleusen.

Lees verder »

Bostheater brengt De Wilde Stad

De Wilde Stad schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Het Bostheater brengt op 15 september deze film in de openlucht. 

Lees verder »

Dilana in café de Herberg

Dilana en haar voltallige dames-rock-band komen op vrijdag 14 september naar café de Herberg in Ommen. Al diverse keren heeft Dilana in het café gespeeld, zowel solo als met haar rock band, en in het verleden met Caz(melion) 

Lees verder »

Gebakjesactie in de Week van de Ontmoeting

Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is het de Week van de Ontmoeting in Ommen. Net als voorgaande jaren wordt er in deze week extra aandacht geschonken aan het thema ‘Eenzaamheid’. Evenmens Ommen, WijZ welzijn Ommen, De Lionsclub Ommen en Bakkerij van der Most houden een gebakjesactie.

Lees verder »

Workshop over eenzaamheid voor vrijwilligers

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert in het kader van “Week tegen Eenzaamheid” in samenwerking met Coalitie Erbij en WijZ Welzijn Ommen op woensdag 3 oktober 2018 een workshop voor vrijwilligers in de gemeente Ommen om 19.30u in de foyer van de Carrousel.

Lees verder »

Culturele avond alfabetisering

Meer dan 1.200 inwoners van Ommen hebben moeite met lezen en schrijven. Zij komen daardoor in de problemen: met geld, gezondheid en werk. In de landelijke Week van de Alfabetisering vragen de Werkgroep Laaggeletterdheid Ommen en het Taalpunt aandacht voor laaggeletterdheid met een culturele avond.

Lees verder »

Open MRI in Hardenberg uitgebreid met cardiomodule

Sinds het najaar van 2011 is het diagnostisch centrum Open MRI Nederland (OMN), onderdeel van de Saxenburgh Groep, in gebruik. Dit moderne centrum beschikt over de nieuwste apparatuur en technieken. Vanaf nu is het mogelijk om in de open MRI in Hardenberg ook MRI’s van het hart te maken.

Lees verder »

Huid op huid contact direct na bevalling

De kraamafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis streeft ernaar om dit huid op huid contact bij iedere geboorte toe te passen. Soms kan dit door medische complicaties niet meteen bij de moeder, maar kan de pasgeborene bij de andere ouder huid op huid contact krijgen.

Lees verder »

Laatste Ommer Bissingh Dag

Zelden zal het zo druk zijn geweest op de Bissinghwoensdagen.
Het leek vorige week woensdag in de lucht even te betrekken, maar dat was hoogstwaarschijnlijk het rookgordijn wat de beste palingrokers van het land over Ommen legden.

Lees verder »

Week tegen Eenzaamheid

 Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De week tegen Eenzaamheid (initiatief Coalitie Erbij) is een landelijke actieweek waarin aandacht wordt gevraagd voor dit probleem.

Lees verder »

Inschrijvingen gezocht voor Burendag 2018

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat inwoners van de gemeente Ommen samen vieren met hun buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 wordt Burendag op 22 september gevierd. Het is een dag waarop buren gezellig samen komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Lees verder »