Open Bedrijvendag in Ommen

Ommen kent vele verschillende bedrijven die prachtige producten maken en mooie diensten leveren. Een aantal van deze bedrijven opent de deuren tijdens de eerste Open Bedrijvendag Ommen op zaterdag 13 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur.

Lees verder »

Extra inloopuren Samen Doen

Wie vragen heeft op het gebied van wonen, inkomen, welzijn en zorg kan vanaf nu ook elke dinsdagavond langskomen tijdens een inloopspreekuur van 17.00 – 19.00 uur van Samen Doen Ommen in De Carrousel in Ommen.

Lees verder »

Lezing De eksterfluisteraar

Natuurfotograaf Philip Friskorn deelt zijn passie voor vogels in een lezing over de ekster. Hij vertelt het verhaal over deze prachtige, intelligente vogel in de bibliotheek Ommen, op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur.

Lees verder »

Column Goudzwaard: In de file voor een koopwoning?

De huizenmarkt in de Randstad is problematisch. De problemen doen zich niet alleen meer voor in Amsterdam. De woningprijzen in Rotterdam en Den Haag lopen nu zelfs nog sneller op. Dat de problemen zich langzamerhand verspreiden over de rest van het land is wel duidelijk. Ook voor wie opzoek is naar een woning in Zwolle ondervindt dezelfde problemen.

Lees verder »

Afscheid

‘Afscheid nemen bestaat niet’, zingt Marco Borsato in een song uit 2004. De realiteit is echter dat er in het leven vaak meerdere momenten zijn van afscheid nemen. Zeker het plotselinge verlies van een naaste kan er behoorlijk inhakken. In een paar dagen tijd moet er dan van alles geregeld worden omtrent een uitvaart.

Lees verder »

Subsidie voor kleinere evenementen

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van de kleinere evenementen komen ook in 2019 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf 5 oktober 2018 tot en met 22 oktober 2018 een aanvraag indienen.

Lees verder »

Overheid en ondernemers werken aan uitdagingen van de toekomst

Provincie Overijssel roept innovatieve ondernemers op om producten en diensten te ontwikkelen voor vraagstukken zoals het verminderen van vandalisme, het bewaken van de waterkwaliteit en de verkeersveiligheid in Overijssel. Samen werken aan de uitdagingen van Overijssel. Dat is het uitgangspunt van Startup in Residence waarvoor de inschrijving van start is gegaan.

Lees verder »

Stoptober in Ommen

Met Stoptober worden rokers in heel Nederland opgeroepen in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Wie eenmaal door die lastige, eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen. 

Lees verder »

OZC dames 1 wint eenvoudig van Klarenbeek

In een zeer sportieve wedstrijd won OZC dames 1 haar laatste bekerwedstrijd met 3-0. Doordat op een ander veld op het sportpark in Nieuwleusen, SVZW onderuit ging en met 3-2 verloor, was OZC op een haar na zelfs winnaar geworden van de bekerpool. Dan had er echter nog meer gescoord moeten worden deze zaterdagmiddag.

Lees verder »

MoTukker Ride voor weeshuis Caleb House

Caleb House is een christelijk weeshuis dat is opgericht in 2003. In eerste instantie bood het een thuis aan jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot 19 jaar die een trauma hadden opgelopen tijdens de onrusten van 1999 tot 2003. Zij vonden in Caleb House een veilig onderkomen.

Lees verder »