Bestrijden van de eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen zitten in de maanden mei, juni en juli in een groot aantal eikenbomen. In deze drie maanden vervelt de rups een aantal keer. Op dit moment zit de eikenprocessierups in het laatste stadium van vervellen – het stadium dat zorgt voor de meeste overlast. Dat betekent dat de gemeente is gestart met het bestrijden van de rupsen en de nesten weg kan laten zuigen.

Lees verder »

Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder Water

Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Ben jij tussen de 14 en 16 jaar, heb je interesse in de waterwereld en wil je meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij het werk van WDODelta, meld je dan zeker aan! Dit doe je overigens niet alleen, maar met collega-jeugdbestuurders van andere waterschappen uit heel Nederland.

Lees verder »

Oogheelkunde Saxenburgh schenkt apparatuur aan ‘Eye for Zambia’

Op dit moment is oogheelkundige apparatuur en medisch materiaal van Saxenburgh onderweg naar het Macha Mission Hospital in Zambia. Monique Kemme, werkzaam als verpleegkundige op de OK oogheelkunde in het Saxenburgh Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, kwam via de firma Alcon in contact met ‘Eye for Zambia’, een initiatief dat meehelpt met het opzetten van een oogkliniek in Zambia, om goed zicht mogelijk te maken voor iedereen.

Lees verder »

Delegatie Ommen naar internationale Hanzedagen 2019 in Rusland

Burgemeester Hans Vroomen had afgelopen vrijdag studenten Femke Bergsma en Muriel Braakman van het Vechtdal College op bezoek voor een kennismaking omdat ze volgende week gezamenlijk naar Rusland afreizen voor de internationale Hanzedagen 2019 in Pskov van 27 t/m 30 juni. Hierbij was ook hun begeleider vanuit school aanwezig Marcel Geerdink ,die ook mee naar Pskov gaat.

Lees verder »

Heel Guido de Bres blaast, slaat, toetst en zingt er lustig op los

Sporthal De Carrousel in Ommen was het decor voor het muzikale eindevent van ‘Meer muziek in de klas’. In totaal lieten 250 leerlingen van basisschool Guido de Bres zien én horen wat ze de afgelopen drie jaar leerden in dit muziekproject. Deze grootse afronding werd georganiseerd in nauwe samenwerking met muziekvereniging De Bazuin, eveneens uit Ommen.

Lees verder »

Living Village opent met theaterspektakel

Na een winderige en regenachtige opbouw kwam het gisteren allemaal perfect samen bij de start van het Living Village Festival. Het festival werd officieel geopend door een trektocht met de kinderen op het terrein en aansluitend een openingsceremonie.

Lees verder »

De kers op de taart: zomerse kersentocht

Het is kersentijd! De prachtige kersenbloesems hebben plaatsgemaakt voor heerlijk zoet fruit. Groepsvervoerder TCR Tours stelde samen met zorgorganisatie Carinova een dagtocht samen helemaal in het teken van de kers, op woensdag 10 juli. Opstapplaatsen voor de touringcar zijn Hardenberg, Ommen en Zwolle. Carinova Servicepakket abonnees betalen € 58,50 p.p. i.p.v. € 65,00. Deelname aan deze dagtocht is ook geschikt voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Lees verder »

Jong en oud geniet tijdens zonovergoten editie familiefestival Wortelpop

Muziek, entertainment, gezelligheid en veel zon waren afgelopen weekend het recept voor een zeer geslaagde editie van het familiefestival Wortelpop. Voor het eerst duurde het festival dit jaar drie dagen. Op vrijdagavond trapte het festival bij Vakantiepark Beerze Bulten af met een buitenmusical met Bultje en zijn vrienden. Zaterdags vond de festivaldag plaats, boordevol activiteiten, muziek en entertainment voor het hele gezin.

Lees verder »

Grootse afronding project ‘Meer muziek in de klas’

Na drie jaar op diverse en via verschillende invalshoeken kennis te hebben gemaakt met muziek, sluit basisschool Guido de Bres uit Ommen op woensdagavond 19 juni het project ‘Meer muziek in de klas’ af met een spetterend eindevenement.

In sporthal De Carrousel laten leerlingen uit alle groepen zien, maar vooral ook horen, wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd. Deze grootse afronding wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met muziekvereniging De Bazuin, eveneens uit Ommen. De gratis voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder »

Opnieuw Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor de Bedrijventerreinen in Ommen

De bedrijventerreinen in Ommen hebben voor de tweede keer het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Een werkgroep met vertegenwoordigers van de Ondernemers Vereniging Ommen (OVO), gemeente Ommen, brandweer, politie en collectieve beveiliger coördineerden de afgelopen drie jaren maatregelen op het gebied van ‘schoon, heel en veilig’.

Lees verder »

Samboka’s winnen medailles in Duitsland

Afgelopen zaterdag, 15 juni, is een selectie samboka’s van Sportcentrum Emsland afgereisd naar Lüneburg in Duitsland om deel te nemen aan de Hansepokal Sambo in Duitsland. Dit internationaal toernooi met onder andere deelnemers uit Litouwen, Rusland, Duitsland en Nederland is een mooi toernooi voor de jeugd om zich te meten met leeftijdsgenoten.

Lees verder »

Plaatselijk Belang Varsen viert 40-jarig jubileum

Met de doortrekking van het bestaande fietspad Larinkmars, de komst van een Koesafari en een nieuwe brink met vleermuizenhotel is Varsen de parel van Ommen en een grote trekker voor dagjesmensen. Deze verwachting uitte de Ommer wethouder Leo Bongers zaterdagmiddag bij de officiële ingebruikname van de Varsenerbrink aan de Varsenerweg in de buurtschap Varsen.

Lees verder »

Neem een kijkje in het Saxenburgh Medisch Centrum op de Dag van de Bouw

Tijdens de landelijke Dag van de bouw op zaterdag 15 juni 2019 stelt ontwikkelcombinatie Goossen Te Pas – Dura Vermeer de bouwplaats van het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum open voor publiek. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Een unieke kans om op over deze bouwplaats rond te lopen, waar het normaal gesproken verboden toegang is. Of om een kijkje te nemen achter de schermen van dit nieuwe ziekenhuis.

Lees verder »

Saxenburgh start uitgebreide handhygiëne campagne #Doesschoon

Vijf weken lang loopt de campagne #Doesschoon binnen zorgorganisatie Saxenburgh. Met ingang van 11 juni staat handhygiëne extra onder de aandacht in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en de verschillende ouderenzorglocaties van Saxenburgh in de regio. Doel van de campagne is de bewustwording van het belang van handhygiëne te vergroten bij de medewerkers.

Lees verder »

Workshop tuin-, bloemen- en macrofotografie

Op zaterdag 22 juni geeft Dook van Gils een workshop tuin-, bloemen- en macrofotografie in de 1,5 hectare grote beeldentuin van Atelier Witharen.

Daar is in deze tijd van het jaar fotografisch van alles te beleven: de goed onderhouden tuin met mooie borders die vol bloemen in prachtige kleuren staan, kikkers en libellen bij de vijver, een waterval en natuurlijk kunst. Het zijn ingrediënten voor een ochtend heerlijk fotograferen.

Lees verder »

Wie triomfeert op de Paardeweide tijdens 39e Tronktoernooi?

Welk team treedt er dit jaar tijdens het Tronktoernooi in de voetsporen van Jipp’s Pub? Op 5 en 6 juli is de Paardeweide opnieuw het decor van een prestigieus schouwspel tussen de verschillende horecateams uit Ommen. In totaal nemen acht teams deel aan het toernooi, dat ieder jaar in het teken staat van een goed doel, dit jaar spelen de teams voor CaMo & Friends 4 SMA.

Lees verder »