Wandeling in het Junner Koeland

Vlak bij huis hebben we tweehonderd hectare bijzondere, beschermde natuur met unieke flora en fauna. Op dinsdag 10 september vanaf 9.30 uur leidt natuurgids Henk Ruiter een natuurwandeling door het Junner Koeland. De wandeling is de opening van het culturele seizoen van Ccoba in de Bibliotheek Ommen.

Lees verder »

Basiscursus Digitale Fotografie door Dook van Gils

Veel mensen die terugkomen van vakantie vinden hun foto’s toch weer een beetje tegenvallen. Vaak is dat het gevolg van het niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden van de camera. “Als je de camera steeds op de automatisch stand laat staan, haal je er lang niet uit wat mogelijk is, en dat is best jammer,” zegt Dook van Gils, die op 2 september weer start met de Basiscursus Digitale Fotografie.

Lees verder »

Saxenburgh Publiekscollege start in de regio voor iedereen

Saxenburgh gaat op 25 september van start met het eerste Saxenburgh Publiekscollege voor de inwoners van de regio Ommen, Hardenberg, Coevorden en Twenterand. Saxenburgh Publiekscolleges zijn laagdrempelige informatiebijeenkomsten over uiteenlopende medische onderwerpen voor een breed publiek in de regio. Het Lokaal Opleidingscentrum (LOC+) in Hardenberg zal het toneel zijn voor belangstellenden.

Lees verder »

Peutergym bij het Boekstartcafé

Grote broers en zussen zijn alweer naar school. Kinderen tot 4 jaar hebben dus hun papa’s en mama’s voor zichzelf alleen! Dat alleen al is een prima reden om ze op de eerste woensdag van september mee te nemen naar het Boekstartcafé. Niet alleen om te luisteren naar een mooi verhaal, maar ook voor een lekker actief uurtje peutergym met Energy Ommen.

Lees verder »

Monumentaal park als decor sfeervol festival

Het Strawberry Fields Festival is volgens Bertolf ‘het allermooiste festival op de allermooiste plek van Nederland’. Daar is geen woord aan gelogen. Dat oude park is buitengewoon sfeervol. En het ligt naast de mooiste gitaarwinkel van Europa (the Fellowship of Acoustics) dat een walhalla is voor gitaristen. De meeste muzikanten op het festival zijn dan ook vaste klant bij Rudi, die mede het festival organiseert. Zaterdag 24 augustus wordt de derde editie van dit evenement gehouden, dat in rap tempo furore maakt.

Lees verder »

Voorstelling Dag Mama in theater De Stoomfabriek

Zorgcentrum Rosengaerde organiseert op dinsdag 1 oktober om 19:00 uur de voorstelling Dag Mama. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dalfsen, die Rosengaerde hiervoor een subsidie verleend heeft. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. En haar dochter vraagt zich af hoe ze daarmee om moet gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis.

Lees verder »

Jubileumexcursie ANV De Ommer Marke zeer geslaagd

Donderdag 15 augustus heeft ANV De Ommer Marke ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, een zeer geslaagde excursie langs enige van haar oudere en nieuwere projecten georganiseerd. Vanuit ‘Den Woesten Hoeve’ van Wim van der Heide, een van de oprichters van ANV De Ommer Marke, werden de genodigde leden donateurs en oud-bestuurders per huifkar rondgereden. Via een aantrekkelijke route kon er terug gewandeld worden, waar velen gebruik van maakten.

Lees verder »

Organisatie kijkt terug op een geslaagde Zomerfair

Ondanks het feit dat het weer niet helemaal mee werkte afgelopen weekend, kijkt de organisatie toch terug op een zeer geslaagde Zomerfair in Laag Zuthem. “Het is het risico van het vak dat het een keer een dagje regent”, vertelt Aline Hofstee namens het organiserende bureau Plan Effect. “Maar zaterdag was het weer veel beter dan voorspeld en de zondag was helemaal top”.

Lees verder »

Postzegel volgend jaar duurder

Ook volgend jaar wordt het versturen van brieven en kaarten weer duurder. PostNL krijgt van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de ruimte om de tarieven van postproducten te verhogen. Van de toezichthouder mag de post- en pakketbezorger de tarieven tot 16,4 procent verhogen.

Lees verder »

Urker Mans formatie zingt in Ommen

Op vrijdag 23 augustus 2019 treedt de Urker MANS Formatie op in de Hervormde Kerk in Ommen. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, brengen het repertoire tot leven van haar nieuwe cd ZING met geestelijke liederen, klassieke werken en een populaire afsluiter. Enkele voorbeelden zijn: Rust, Four books in the Bible, Gwahoddiad en Le Seigneur…

Lees verder »

Open dagen op zorglandgoed ‘De Stekkenkamp’

Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op zorglandgoed ‘De Stekkenkamp’ in Ommen. In een prachtige omgeving midden in de natuur zetten de bij elkaar gelegen Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’, vergader- en trainingscentrum ‘Pro Elan’ en het Vechtgenotenhuis tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren open voor publiek. Saxenburgh organiseert deze open dagen in samenwerking met Kunstroute Ommen.

Lees verder »

Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars

Op vrijdag 30 augustus, tijdens de Boerendag van het oogstfeest Stöppelhaene, vindt het jaarlijkse Stöppelhaene Symposium plaats. Dit symposium biedt mensen die actief zijn in de agrarische en food sector inzicht en inspiratie in mogelijkheden rondom landbouwkringlopen. Het programma start om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Locatie is De Leeren Lampe in Raalte.

Lees verder »