Frisse wind door Paviljoen aan de Vecht

Het duurde door de coronacrisis iets langer dan gehoopt, maar Klaas Hurink staat te popelen om op 1 juni eindelijk de deuren van zijn nieuwe aanwinst te openen. Als nieuwe uitbater weet Klaas wat hij wil: “Paviljoen aan de Vecht moet weer toegankelijk worden voor iedereen.’’

Lees verder »

Een coronaveilig centrum van Ommen

Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open en zijn er versoepelingen voor de recreatiesector. Dat betekent dat er steeds weer meer mensen het centrum van Ommen zullen bezoeken. Horeca Ommen, de Handelsvereniging Ommen, het Ondernemersfonds Centrum Ommen en de gemeente hebben samen de handen uit de mouwen gestoken om het centrum van Ommen zo Coronaveilig mogelijk te maken.

Lees verder »

Videosolliciteren

Maandag 8 juni om 10.30 uur organiseert de Bibliotheek Salland weer de maandelijkse bijeenkomst Walk&Talk, voor iedereen die (ander) werk zoekt. Vanwege corona is Walk&Talk online, via Skype. Onderwerp: Werk zoeken tijdens de lockdown.

Lees verder »

Volco support de lokale ondernemers

Volco start, zij het wat later dan gebruikelijk, toch haar couponactie onder de noemer “Volco support de locals!” Door de Coronacrisis is het echter niet mogelijk de coupons huis aan huis te verkopen, maar daar is een oplossing voor bedacht.

Lees verder »

GGD IJsselland opent testlocaties coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Door veel mensen te testen, wordt zichtbaar of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we samen het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Lees verder »

Helpende hand voor woningeigenaren Kanaal Almelo-de Haandrik

De provincie Overijssel gaat aan de slag met een aanpak voor het gebied rond Kanaal Almelo-de Haandrik. De afgelopen jaren zijn bij zo’n 350 woningen langs het kanaal schades ontstaan. Een onafhankelijk onderzoek was nodig om te achterhalen wat de oorzaken zijn van de schades. Vandaag zijn de resultaten van dit onderzoek overhandigd en gepubliceerd. Gedeputeerde Staten geeft aan bewoners de helpende hand te willen bieden bij het herstel van de schade.

Lees verder »

Dansschool Elle Dansé wil binnen dansen

Kim & Elsemieke, eigenaressen van dansschool Elle Dansé in Ommen, willen duidelijkheid over wanneer zij de danslessen binnen weer kunnen hervatten.  Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn. Voor de ruim 3000 dansscholen in Nederland lijkt er geen landelijke consensus te zijn. In de ene gemeente mogen dansscholen weer open in de buitenlucht en in de andere gemeente niet. Samen met hun 1,4 miljoen leerlingen eisen de dansschooleigenaren duidelijkheid van het kabinet.

Lees verder »

Molen De Lelie in Ommen voorzien van informatiepaneel

Molen De Lelie aan het Molenpad in Ommen is voorzien van een nieuw informatiepaneel met de geschiedenis en werking van de molen. Dankzij een uitkering uit het fonds van de Stichting Jan en Minie de Wilde kon dit informatiepaneel gerealiseerd worden. De Stichting Ommer Molens is initiatiefnemer van deze panelen, die enkele jaren eerder ook bij de Besthmenermolen, de Konijnenbeltsmolen en molen Den Oordt geplaatst zijn. Met de bijdrage van de Stichting Jan en Minie de Wilde kon dan ook nu De Lelie van een informatiebord voorzien worden.

Lees verder »

OZC en OVC’21 gaan fusie verkennen   

Voetbalverenigingen OZC en OVC’21 uit Ommen gaan op korte termijn een eventuele fusie verkennen. Hiervoor ondertekenden beide voorzitters deze week een intentieverklaring. Na eerdere gesprekken over een eventuele fusie kwam dit onderwerp in een stroomversnelling nadat OVC’21 onlangs aangaf het eerste elftal te verhuizen van het zondag- naar het  zaterdagvoetbal.

Lees verder »

Maak jij ook kennis met tennis deze zomer?

Wil jij lekker bewegen en sporten nu het buitensporten weer mogelijk is of omdat jouw vereniging een zomerstop heeft? Dan is dit zomerabonnement van Tennis Club Ommen echt iets voor jou. Het is ideaal om tennis uit te gaan proberen, waarbij je vrij kunt tennissen wanneer het jou uitkomt, maar wel binnen de bestaande corona maatregelen.

Lees verder »

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks. Dat concludeert hoogleraar fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc na onderzoek onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

Lees verder »

“Ik reken op de inwoners van Veiligheidsregio IJsselland”

Het kabinet heeft vanavond bekend gemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “We hebben ruimte, en die hebben we met elkaar verdiend” sprak Mark Rutte. Goed nieuws, want in onze samenleving zetten we met elkaar stappen die ervoor zorgen dat we ons deze versoepelingen langzamerhand steeds meer kunnen permitteren. Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet.

Lees verder »

Wandelen met een vraag; coaching in de natuur!

Door alle veranderingen in gezin en werk heeft ieder zich aan moeten passen. Dit is niet altijd makkelijk. Soms raak je uit balans, je ervaart spanning en komt moeilijk meer tot rust. Piekeren belemmert je in werk en privé. Je vraagt je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan, hoe je verder kunt?

Lees verder »

Onder de zon oefenen met taal

Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken, dat kan ook op anderhalve meter afstand! Dat is de bedoeling van de kleinschalige taalwandelingen die het Taalpunt Olst/Wijhe en Taalpunt Ommen hebben opgezet. Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan op wandeling en zijn zo met taalles bezig, nu het al een tijdje niet mogelijk is om in de Bibliotheek samen te komen.

Lees verder »

Schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren weer open voor recreatievaart

Vanaf maandag 18 mei zijn de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren in de Overijsselse Vecht  weer open voor de recreatievaart. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel van het vaarseizoen tot 1 juni vanwege coronamaatregelen. De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, deze sluizen van Waterschap Drents Overijsselse Delta weer te bedienen.

Lees verder »