Inschrijving geopend: welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2020?

In 2021 wordt voor de tiende keer de Groene Twinkeling uitgereikt; dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel. De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro.

Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via www.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook.

Lees verder »

Naam Möl’nhoek nieuwe wijk in Ommen officieel onthuld

Wethouder Leo Bongers heeft woensdagmiddag officieel de naam van de nieuwe woonwijk Möl’nhoek onthuld. Hij deed dat met het weghalen van de vlag van de Stichting Ommer Molens waarna het naambord tevoorschijn kwam. Totaal prijken drie naamborden in de wijk. Het gaat om het gebied dat eerder bekend stond als Havengebied West en momenteel in een afrondende fase zit. De naam Möl’hoek (Molenhoek) is een eerbetoon aan de in de wijk staande korenmolen De Lelie. De drie naamborden zijn voorzien van een ets van molen De Lelie.

Lees verder »

Cultuurfonds Overijssel steunt 39 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2020 € 110.830 toegekend voor 39 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Opvallend is dat er minder aanvragen zijn dan voor de corona-crisis, terwijl de sector het zwaar heeft. Het Cultuurfonds Overijssel roept daarom cultuur- en natuurorganisaties op vooral aanvragen in te blijven dienen.

Lees verder »

Blauw ter ere van 75 jaar Verenigde Naties

Zaterdagavond was er veel bekijks bij het blauw verlichte gemeentehuis en landgoed het Laer in Ommen. Toevallige voorbijgangers en Ommenaren die het bewust even kwamen bekijken maakten foto’s en filmpjes die in grote getalen op sociale media werden gedeeld.

Lees verder »

Veiligheidsregio IJsselland scherpt toezicht op maatregelen aan

Het aantal besmettingen in ons land neemt sterk toe en Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben daarom strengere maatregelen aangekondigd voor het hele land: we gaan in een gedeeltelijke lockdown. Ook in Veiligheidsregio IJsselland zien we het aantal besmettingen steeds verder oploopt, en dat is reden tot actie. Naast de maatregelen die opgelegd zijn door het Rijk, zal in de regio IJsselland in de komende tijd ook het toezicht op het houden aan de maatregelen aangescherpt worden.

Lees verder »

Mag het licht uit?

Als je ’s nachts langs bedrijventerreinen en kantorencomplexen rijdt, dan brandt er nogal wat licht. Kantoorverlichting die is blijven branden, verlichte lege parkeerplaatsen of fel verlichte showrooms. In de meeste gevallen overbodige verlichting die ’s nachts uit kan. Stoor jij je aan verlichting die de hele nacht onnodig aan blijft? Meld het op www.maghetlichtuit.nl

Lees verder »

Lekker blijven bewegen met tennis deze herfst en winter?

Wil jij in deze coronatijd met veel thuiszitten lekker blijven bewegen en  sporten nu het buitensporten bij de tennis  mogelijk blijft? Dan is dit herfst-winterabonnement van Tennis Club Ommen echt iets voor jou.

De smash court banen zijn het hele jaar bespeelbaar, alleen bij sneeuw en opdooi niet. Het is ideaal om tennis uit te gaan proberen, waarbij je vrij kunt tennissen (enkel en dubbel) wanneer het jou uitkomt, maar wel binnen de bestaande corona maatregelen.

Lees verder »

Saxenburgh Medisch Centrum betrokken bij internationale Covid-studie

Iets meer dan 1 op de 10 coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een studie bij ruim 3.000 Nederlandse coronapatiënten. De resultaten komen uit een grote internationale studie (Capacity Covid-registratie). Hier doen 74 ziekenhuizen in 13 landen aan mee. Het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg is één van de deelnemende ziekenhuizen. De studie is ondermeer gesteund door de Hartstichting.

Lees verder »

‘Aandacht voor elkaar’

Week van de Ontmoeting in Ommen: Een week waarin speciale aandacht werd gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan. Niet voor iedereen is het namelijk  vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleerden Evenmens Ommen, WijZ Welzijn en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen.

Lees verder »

Aangepaste collecte Diabetes Fonds vanwege corona

De collecteweek van het Diabetes Fonds vindt plaats van 26 t/m 31 oktober. Door de coronasituatie in Nederland gaan de collectanten echter dit jaar niet op pad met de collectebus in de gemeente Ommen. Wel is het mogelijk om geld te doneren via een digitale collectebus of een donatie via de bank.

Lees verder »

Workshop: Achter de schermen van personeelswerving

Maandag 2 november om 10.30 uur is er in de Bibliotheek Raalte weer een Walk&Talk, voor iedereen die (ander) werk zoekt. Deze maand komt hrm-adviseur van de gemeente Raalte, Daniëlle de Krosse-Klein Woolthuis, op bezoek. Zij vertelt hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het werven van personeel.

Lees verder »

Slotstuk woonwijk Haven West Ommen

Na 7 jaar bouwen is de ‘laatste’ vlag gehesen in de nieuwbouwwijk Haven West in Ommen. Deze vlag staat symbool voor het behalen van het hoogste punt van het appartementencomplex ‘Kop van West’. Het gebouw , gelegen op de hoek van de Schurinkstraat en de Strangenweg, bestaat uit een mix van 13 appartementen en 6 stadswoningen. Met de uiteindelijke oplevering van het complex wordt niet alleen het gebouw afgerond, maar ook de gehele wijk.

Lees verder »

Controle op schoonmaak van sloten van start

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) start weer met de controle op het schoonmaken van sloten door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen. Dit is nodig voor een goede aan- en afvoer van water. Sinds vorig jaar controleert het waterschap hierop met satellietbeelden.

Lees verder »

Telt iedereen mee in jouw gemeente?

Iedereen telt mee; op alle leefgebieden en onder dezelfde voorwaarden. De provincie, de stad en het dorp waar iedereen tot zijn recht kan komen. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport of waar dan ook. Dat is het principe van de inclusieve samenleving.

Lees verder »

Natuurmuseum Holterberg op MuseumTV

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Je ziet wat er achter de schermen van je favoriete museum gebeurt. De presentatoren nemen je mee door het natuurmuseum met rijke achtergrondverhalen.

Lees verder »

Muziekschool Pianoforte organiseert Open Dag in Ommen

Op zaterdag 24 oktober organiseert Muziekschool Pianoforte een Open Dag. Van 12.00 tot 15.00 uur zijn de deuren aan Strangeweg 25 in Ommen geopend voor alle toekomstige leerlingen en belangstellenden. Muziekschool Pianoforte viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Helaas door de huidige omstandigheden is het niet mogelijk hier een groots feest van te maken. Maar een Open Dag, met inachtneming van de nodige maatregelen, is wel mogelijk en de directie en docenten staan dan ook klaar om op gepaste afstand belangstellende te ontvangen en te informeren naar de mogelijkheden.

Lees verder »

Gek op turnen? TON Almelo start met nieuwe FUNdament groep

Op zaterdag 24 oktober starten we met de nieuwe FUNdament groep, die speciaal is opgericht voor jonge, enthousiaste meisjes, 6, 7 of 8 jaar, die helemaal gek zijn op turnen en er maar geen genoeg van kunnen krijgen.

De training wordt één keer per week gegeven ter aanvulling op je eigen training, op vrijdagmiddag in de even weken en op zaterdagmorgen in de oneven weken. Ook meisjes van die nog geen ervaring hebben met turnen zijn welkom in onze gave turnhal om deze mooie sport te ontdekken op een speelse manier! De eerste vijf trainingen zijn helemaal gratis op vertoon van de strippenkaart die via trainster Monique de Jong is te verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar monique@tonalmelo.nl.

De ridder redt de jonkvrouw

Stoere ridders – welk kind wil er nou niet alles over weten? Wat is een riddertoernooi? Woont er nog een jonkvrouw op het kasteel? Met het boek Ridders van Suzan Boshouwen ontdek je in de Bibliotheek hoe je in de middeleeuwen een echte ridder wordt.

Lees verder »

Waterschap inspecteert dijken op schades en kwetsbare plekken

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, start Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) donderdag 1 oktober met de zogeheten dijkschouw. Dit is historisch vakjargon voor het inspecteren van dijken.

Ook wordt bij deze jaarlijkse inspectie bekeken of (delen van) dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen. In het werkgebied van WDODelta ligt in totaal meer dan 1000 kilometer dijken en kades.

Lees verder »

Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar

De herfst staat voor de deur en buiten wordt het weer kouder! Het ideale moment om na te denken over verduurzamen van uw woning. Maar hoe pak je dat slim en betaalbaar aan? Dat vertellen wij graag tijdens de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op woensdag 14 oktober. In slechts één uur tijd bent u op de hoogte van de mogelijkheden en verhoogde subsidies. Na afloop kunt u zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek met onze energieadviseur en voor de gratis energiebespaartas ter waarde van € 75,-.

Lees verder »