Zwembad de Kiefer gesloten voor onderhoud

Van maandag 9 april tot en met zondag 15 april is zwembad De Kiefer in Dedemsvaart gesloten voor onderhoudswerkzaamheden aan het plafond. Alle gebruikers van het bad kunnen gedurende deze week zwemmen in het bad in Ommen en Hardenberg. Vanaf maandag 16 april is het bad weer geopend.

Lees verder »

Onverwachte overwinning OZC dames 1

Een onverwachte overwinning, dat was het. In de uitwedstrijd tegen Genemuiden werd nog kansloos verloren. En ook afgelopen zaterdag leek dit te gebeuren toen de spits van Genemuiden binnen 3 minuten de 0-1 in de kruising binnenschoot. Maar na negentig minuten stond er toch echt een 3-2 overwinning voor de dames van OZC op het scorebord.

Lees verder »

Verduurzaming 306 huurwoningen in Dedemsvaart afgerond

De afgelopen periode zijn 306 huurwoningen van Woningstichting De Veste in Dedemsvaart intensief verduurzaamd. Om de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar te houden én hen meer wooncomfort te bieden verduurzaamt de woningstichting de komende jaren in totaal zo’n drieduizend woningen.  

Lees verder »

Repair Café Hardenberg

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In natuuractiviteitencentrum De Koppel, de locatie van het Repair Café Hardenberg is op 31 maart gereedschap (en een beetje materiaal) aanwezig om reparaties uit te voeren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en meer.

Lees verder »

Menselijk lint in de Ommerschans

Om de kracht van de verbinding te laten zien tussen heden en verleden en tussen mensen wordt er in Ommerschans een op zaterdagmiddag 7 april een Menselijk Lint gemaakt op de fundamenten van het voormalige bedelaarsgesticht van de strafkolonie Ommerschans.

Lees verder »

Word een Koppelranger!

Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 4 april in samenwerking met De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Lees verder »

A-orkest SDG Ommen wint concours

Het A-orkest van Soli Deo Gloria Ommen heeft meegedaan aan het concertconcours te Zutphen. Met een gemiddelde score van maar liefst 92,33 punten haalden de Ommenaren onder leiding
van Marten van der Wal het hoogste aantal punten van de dag.

Lees verder »

Basisscholen ontvangen Budgetspel

Tijdens de landelijke ‘Week van het Geld’ (van 12 maart t/m 17 maart) ontvingen alle basisscholen in de gemeente Ommen en gemeente Hardenberg het Budgetspel. Dit unieke bordspel is in samenwerking met ouders en lokale organisaties door de gemeenten Hardenberg en Ommen ontwikkeld. Met dit bordspel leren kinderen in groep 7 en 8 spelenderwijs met geld omgaan.

Lees verder »

Stichting de Kern zoekt vrijwilligers

De Kern is op zoek naar vrijwilligers voor Back on Track, een ondersteuningsprogramma voor leerlingen van groep 8 die het lastig vinden om de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs en voor jongeren die al op het voortgezet onderwijs zitten, maar het daar moeilijk hebben.

Lees verder »

OBS Nieuwebrug voorloper in Buitenonderwijs

Heeft jullie basisschool interesse om als voorbeeldschool mee te doen aan een landelijk project voor Buitenonderwijs? Dat was de vraag die Reinate Bruins Slot van “Ik & Buiten” een jaar geleden stelde. Dit bedrijf is druk met het opstarten van “Buitenonderwijs Nederland”. De eerste organisatie in Nederland die zich richt op het ondersteunen van scholen bij het geven van buitenlessen.

Lees verder »

Kinderboerderij doet mee aan Clubkascampagne

Via de Rabobank voert de Kinderboerderij Ommen campagne om jaarlijks nog meer leuke en afwisselende activiteiten aan te bieden waaronder een Kabouterpad. Middels leuke opdrachten gaan kinderen met een rode muts op en een knapzak met lekkers opzoek naar kabouters. 

Lees verder »