Vrijwilligers VacatureBank Ommen

In Ommen worden veel activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers! Vrijwilligerssteunpunt Ommen presenteert op www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl het aanbod van vrijwilligers en de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Lees verder »

Afvalinzameling verplaatst in verband met de feestdagen

In verband met de feestdagen in april en mei wordt de afvalinzameling op een aantal dagen gewijzigd.

Voor de gemeente Ommen gelden de volgende gewijzigde inzameldagen:

  • De inzameldag van vrijdag 27 april wordt verplaatst naar zaterdag 28 april.
  • De inzameldag van donderdag 10 mei wordt verplaatst naar zaterdag 12 mei.

U kunt op de bovenstaande gewijzigde data de container vóór 07.00 uur aan de straat neerzetten.

Milieubrengstation
Het ROVA-milieubrengstation aan de Ommerweg in Rheezerveen is gesloten op vrijdag 27 april, donderdag 10 mei en maandag 21 mei.

Bron: www.ommen.nl

Leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Wethouder Theo Katerberg heeft op de Sint Willibrordusschool in Vilsteren het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon. De school maakt samen met 15.000 andere leerlingen uit zeventien ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april doen er bijna tweehonderd scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

Startsein door wethouder Theo Katerberg
In Ommen doen deze week veertien scholen mee. Wethouder Theo Katerberg is speciaal om het startsein te geven voor de Week van Mooi Schoon naar de school gekomen. “Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie allemaal een speciaal cadeau,” aldus de wethouder.

Alle leerlingen die dit jaar meededen met de Week van Mooi Schoon ontvingen een bijzonder cadeau. Het Grondstoffen kwartetspel, vol interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.

Week van Mooi Schoon
De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 17 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Bron: www.ommen.nl

Rectificatie

Door een fout van onze zijde is in de laatste editie van het Ommen-Hardenberg Magazine (maart 2018) een fout geslopen. In het artikel vraag het de specialist van De ScheidingsMakelaar Zwolle is per abuis een foute vraag geplaatst waardoor vraag en antwoord nu niet overeenkomen. Wij bieden hiervoor onze excuses aan en plaatsen hierbij alsnog de juiste vraag met het bijbehorende antwoord.

Lees verder »

OZC Dames 1 stijgt naar 4e plaats

Toegegeven, het is stuivertje wisselen de laatste weken bij de strijd om de vierde plaats. Door de overwinning op Klarenbeek wist OZC de stijgende lijn van de afgelopen weken door te zetten en staat de ploeg uit Ommen nu op deze stek.

Lees verder »