Emsland presteert op NK Sambo

Op zaterdag 28 november 2015 werd in Sporthal De Carrousel in Ommen het NK Sambo en NK Combat-Sambo georganiseerd door Budo Promotion Ommen onder auspiciën van de Sambo Bond Nederland. Met ruim 120 aanmeldingen was het een mooi toernooi met pittige partijen en sportieve mensen in een gemoedelijke sfeer.

Lees verder »

Dijken weer klaar voor de winter

Het Waterschap Groot Salland heeft de jaarlijkse ‘dijkschouw’ afgerond. Dijkinspecteurs controleerden of de dijken goed de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Ook bekeken ze of delen van dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

Lees verder »

VV Mariënberg verliest met gelijkspel

Je kunt iedereen de schuld geven maar Mariënberg verloor afgelopen zaterdag twee punten en kon niet tevreden zijn met de puntendeling. Lemele won een punt en was de morele winnaar na het 1-1 gelijke spel op het Westerpark. Maar de roodzwarten kunnen alleen kwaad op zichzelf zijn. Het verzuimde in zowel de eerste als tweede helft om Lemele op de slachtbank te leggen.

Lees verder »

Genomineerden Vrijwilligerspluim 2015

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december, de dag van de vrijwilliger, wordt de Vrijwilligerspluim 2015 uitgereikt. De gemeente heeft 19 aanmeldingen ontvangen van personen die zich recent op een onderscheidende of inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. De jury beoordeelde alle aanmeldingen en heeft drie genomineerden geselecteerd.

Lees verder »

Nieuw ontwikkelingsplan voor bedrijvenpark Rotbrink

Het college van B&W van de gemeente Ommen stelt de gemeenteraad voor een nieuw ontwikkelingsplan voor bedrijvenpark Rotbrink op te stellen. Daarnaast wordt voorgesteld om de huidige CV/BV-structuur op te heffen waardoor de gemeente verantwoordelijk wordt voor de exploitatie van het bedrijvenpark en zo meer regie en transparantie bij de ontwikkeling van Rotbrink mogelijk is. Ook wordt voorgesteld om de economische mogelijkheden van het bedrijvenpark te onderzoeken.

Lees verder »

VV Mariënberg verlengt contract Hans Pullen

Het eerste elftal van Voetbalvereniging Mariënberg staat ook het komende seizoen onder leiding van trainer Hans Pullen uit Hardenberg. Pullen is bezig aan zijn eerste jaar bij de roodzwarten. De Westerparkbewoners bivakkeren momenteel op de gedeelde tweede plek in de 3e klasse. Na een bijzondere stroeve start heeft de ploeg van Pullen nu de wind in de zeilen.

Lees verder »

Party voor singles

Op 5 december wordt een Party voor singles gehouden. Deze avonden zijn vooral geschikt voor mensen in de leeftijd van 35 – 65 jaar die van los dansen, disco platen (70-90 muziek) en hedendaagse dans hits houden. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere alleenstaanden uit eigen regio.

Lees verder »

Crisisopvang vluchtelingen in Ommen beëindigd

De vijftig vluchtelingen die vanaf dinsdag zijn opgevangen in sporthal De Slaghen in Ommen, zijn zaterdagmiddag uit Ommen vertrokken. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft voor hen een andere opvangplek geregeld. Met het vertrek van de vluchtelingen is de crisisopvang in de sporthal beëindigd. De vluchtelingen zijn rond 15.30 uur opgehaald door het COA. De groep wordt tijdelijk opgevangen in een crisisopvanglocatie in Ureterp in de Friese gemeente Opsterland.

Lees verder »

Gerdinand Nijhuis (D66) verlaat gemeenteraad Ommen

Gerdinand Nijhuis heeft besloten terug te treden als fractievoorzitter en raadslid voor D66 Ommen. Hij zal eind van het jaar de gemeenteraad verlaten en zijn functie als fractievoorzitter overdragen aan Bernard de Vries Robles, die nu samen met Nijhuis de tweekoppige D66 fractie vormt. Nummer drie van de lijst, Henri Mors, is voorgedragen om vanaf januari 2016 zitting te nemen in de raad.

Lees verder »

Freek Wolter (15) winnaar Overijssel Debat Award 2015

Freek Wolter van het Carmel College Salland uit Raalte heeft de vijfde editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In het provinciehuis in Zwolle streed hij donderdag 26 november in de finale tegen de 17-jarige Anne-Mie Mark van CSG Reggesteyn uit Nijverdal. Freek Wolter is daarmee de beste scholierendebater Overijssel 2015. In vier rondes liet hij 21 leerlingen achter zich.

Lees verder »

Activiteiten vrijwillige thuiszorg in december

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg organiseert in de maand december een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met de Vrijwillige Thuiszorg voor meer informatie, telefoon: 0548 638830 / e-mail: info@vrijwilligethuiszorg.nl

Lees verder »

ACO-atleten scoren bij ACOVanElderen-cross

Op een nieuw zwaar parcours in het Ommerbos werd de eerste ACO-cross (derde cross van de VCC) afgelopen zaterdag gehouden. Ondanks de slechte weersverwachting verschenen er toch 175 atleten aan de start. Het parcours was zwaar en zeer modderig van de vele regen van de afgelopen dagen. De harde kern was aanwezig: maar liefst 47 ACO-atleten schreven zich in voor deze schitterende cross-wedstrijd.

Lees verder »

Scholierendebaters kruisen de degens tijdens Overijssel Debat Award 2015

Op donderdag 26 november 2015 vindt de vijfde editie van de Overijssel Debat Award plaats in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle. 22 Leerlingen van 11 scholen gaan met elkaar de strijd aan om de titel ‘Beste scholierendebater provincie Overijssel’. De debatwedstrijd begint om 14.00 uur. Om 17.35 uur is de winnaar bekend. De wedstrijd is dit jaar voor het eerst live te bekijken via www.jijenoverijssel.nl.

Lees verder »

Wandeling voor ouders van kinderen met autisme

Ervaringen opdoen, ideeën uitwisselen, horen en gehoord worden. Daar draait het in het kort om bij het project OASE, Ouders Autisme Steunen Elkaar, dat is opgezet door de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Herma Spoolder en Inge Blankenvoorde houden zich bezig met de diverse activiteiten van OASE.

Lees verder »

Balkbrug doet mee aan Wereldlichtjesdag

In Balkbrug wordt Wereldlichtjesdag gehouden op 13 december en georganiseerd door een werkgroep lotgenoten, in samenwerking met Uitvaartverzorging en begeleiding Vechtdal uit Ommen. Iedereen die zich, op welke manier dan ook, verbonden voelt is welkom.In Balkbrug komen we op een bijzondere plaats samen om een kaars aan te steken en stil te staan bij alle overleden kinderen.

Lees verder »