Bijdrage voor incidentele activiteit

De F.E. Baron Mulertstichting ondersteunt jaarlijks een incidenteel doel of project dat in het teken staat van de gezondheidszorg, het sociaal domein, of sport en cultuur in de gemeente Ommen. Organisaties kunnen een aanvraag voor een financiële ondersteuning doen.

Lees verder »

Week van zorg en welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Lees verder »

Financieel gezond

 

 

In de Week van het Geld (12-17 maart) organiseert Ondernemershuis voor het Vechtdal, Gemeente Ommen, Gemeente Hardenberg en Vitaal Vechtdal een bijeenkomst over Hoe helpt u uw werknemers financieel gezond te blijven of te worden’?

Lees verder »

Vlierlanden wordt uitgebreid

In de volgende fase van woonwijk De Vlierlanden in Ommen worden 97 nieuwe woningen gebouwd. De gemeente Ommen geeft medio 2018 45 vrije kavels uit. Bouwcombinatie Ommen bouwt in De Vlierlanden 42 woningen en een lokale belegger bouwt 10 woningen. Deze uitbreiding van De Vlierlanden is de laatste fase van De Vlierbrink.

Lees verder »

Brood en spelen

Innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland ophalen. Dat is het doel van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman roepen grondeigenaren in Brabant, Overijssel en Gelderland en ontwerpers op om voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

Lees verder »

Subsidie voor CSI Ommen

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Twintig organisaties ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement van de provincie Overijssel.

Lees verder »

Digitale aangifte gemeentelijke belastingen

De gemeentelijke belastingen over het jaar 2018  worden op zaterdag 24 februari bezorgd. Degenen die zich voor de gemeente Ommen hebben aangemeld bij MijnOverheid, ontvangen de aanslag gemeentelijke belastingen digitaal in hun berichtenbox van MijnOverheid. Anderen ontvangen de aanslag per post.

Lees verder »

NLDOET 2018: Heel Ommen doet mee!

Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 NLDOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NLDOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Lees verder »

Speelgoed Schatten

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft van 10 maart tot en met 29 oktober 2018 een speciale tentoonstelling rondom volplastische loden speelgoedfiguren.

Lees verder »

Woningmarkt in Ommen blijft groeien

Het aantal woningen in Ommen blijft groeien. De gemeente Ommen verkocht in 2017 39 kavels aan particulieren. De verkoop loopt goed door. Ontwikkelaars bouwden in 2017 ongeveer 40 nieuwe woningen. De gemeente blijft zich in 2018 richten op de  realisatie van  aantrekkelijke woningen voor alle doelgroepen.

Lees verder »

Nipt verlies dames 1 OZC

Ze waren er wel, de kansen op een 1-0 voorsprong voor de dames van OZC. Het was echter HZVV dat met de punten naar huis ging. Uit een klutsbal scoorde de ploeg uit Hoogeveen halverwege de 1e helft de 0-1.

Lees verder »

Workshop ‘Vrij-willig-werk

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op woensdag 14 maart 2018 om 19.30 uur de workshop ‘Vrij-willig-werk’ voor vrijwilligers van verschillende maatschappelijke organisaties in Ommen.

Lees verder »

N34 bij Hardenberg voor een deel dicht

Door de kap van diverse bomen langs de N34 gaan delen van de N34 dicht. Zo zal de weg tussen de J.C. Kellerlaan en ’t Klooster bij Coevorden in de week van 12 tot en met 17 februari 2018 ’s avonds en ’s nachts dichtgaan vanwege de werkzaamheden

Lees verder »