Vereniging De Boer als Gastheer organiseert Boerderij-VERWENDAGEN 

VECHTDAL-  Komende zomer organiseert de Vereniging De Boer als Gastheer op 4 verschillende data “Boerderij-VERWENDAGEN”. Dit zijn unieke fiets/auto routes, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal maar ook langs diverse boerderijen.  Op elke boerderij wacht de bezoeker een verrassing in de vorm van een bijzondere verwennerij.  De trotse boeren en boerinnen laten graag zien hoe ons dagelijks voedsel wordt geproduceerd en op welke wijze het landschap wordt onderhouden. Van harte welkom.

Lees verder »

Urker mannen zingen in Ommen

Op vrijdag 23 augustus 2019 zingt de Urker MANS Formatie in de Hervormde Kerk in Ommen! De zangers, die in Urker dracht zingen, brengen het repertoire van de nieuwe CD ‘ZING’ ten gehore met bekende titels als: ‘Ik wil zingen van mijn Heiland, Rust, Als ’t bazuingeschal..’ Ook nieuw zijn de spirituals: ‘Four books in the bible en Gwahoddiad’ en de klassieke werken: ‘Le Seigneur en Luctor et Emergo.’

Lees verder »

 “Ga met een gratis gebakje bij iemand op bezoek”

Van 1 t/m 8 oktober is de landelijke week van de Eenzaamheid, in Ommen noemen we dit de Week van de Ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig  alleen voelen. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of vrienden te om zich heen te hebben. Ontelbaar veel mensen in Nederland , jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam.

Lees verder »

Stimuleringsprijs voor lokaal initiatief

Eind 2019 wordt de Doemee-award 2019 uitgereikt. Een stimuleringsprijs van € 500,- voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio Flevoland of Overijssel inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Hans Martijn Ostendorp, directeur van Betaald Voetbal De Graafschap, is ambassadeur van de Doemee-award 2019. Hij roept organisaties op een voorbeeld te zijn voor anderen en hun initiatieven in te zenden via www.doemee-award.nl.

Lees verder »

Opnieuw veel soa in de regio IJsselland

In 2018 zijn er in totaal 2.987 mensen op het soa-spreekuur van GGD IJsselland geweest. 20,7% van deze mensen heeft daadwerkelijk één of meer soa’s. Dit vindpercentage is in de regio IJsselland hoger dan in Oost-Nederland (Overijssel en Gelderland samen: 19,8%) en ook hoger dan landelijk (ook 18,3%). Dit blijkt uit cijfers van GGD IJsselland.

Lees verder »

Jeugdbestuurder Anna zwaait af en pleit voor aandacht voor klimaat en duurzaamheid

Jeugdbestuurder Anna Spijkervet nam dinsdagmiddag 9 juli afscheid van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur hield ze een pleidooi om  jongeren te blijven betrekken bij het waterschapswerk. Voorbereiden om de gevolgen van de klimaatverandering op te kunnen vangen en duurzaamheid zoveel mogelijk verweven in het werk, gaf ze het bestuur mee als nadrukkelijke speerpunten. Anna stopt als jeugdbestuurder, omdat ze de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt.

Lees verder »

Molen Den Oordt in de wacht voor nieuwe functie: houtzaagmolen

Molen Den Oordt in Ommen heeft sinds vandaag weer een krukas. Het is de eerste stap om van de oorspronkelijke molen weer een houtzaagmolen te maken. Zo’n honderd jaar geleden is de functie van de molen gewijzigd van houtzaagmolen naar korenmolen. Als het aan de beherende  Stichting Ommer Molens ligt wordt Den Oordt op den duur weer een houtzaagmolen.

Lees verder »

Urker mannen zingen in Ommen

Op vrijdag 23 augustus 2018 zingt de Urker MANS Formatie in de Hervormde Kerk in Ommen! De zangers, die in Urker dracht zingen, brengen het repertoire van de nieuwe CD ‘ZING’ ten gehore met bekende titels als: ‘Ik wil zingen van mijn Heiland, Rust, Als ’t bazuingeschal..’ Ook nieuw zijn de spirituals: ‘Four books in the bible en Gwahoddiad’ en de klassieke werken: ‘Le Seigneur en Luctor et Emergo.’

Lees verder »

Taal Werkt! van start in Ommen

Met elkaar praten, verhalen vertellen en boeken voorlezen. Als ouders kun je je kind geen betere start geven. Opgroeien in een omgeving die rijk is aan taal, zorgt ervoor dat een kind het beter doet op school en later de uitdagingen van de samenleving beter aankan.

Als ouders moeite hebben met taal, nemen hun kinderen die achterstand over. Om die cirkel te doorbreken, moet je met ouders en kinderen samen aan de slag gaan.

Lees verder »

Konijnenbeltsmolen in Ommen op weg naar een maalvaardige korenmolen

Met een gerestaureerde kap en een nieuwe roede, koningsspil en bonkelaar is de Konijnenbeltsmolen in Ommen op weg naar een maalvaardige molen. Meer dan een half jaar is de kap van de korenmolen aan de Zwolseweg 5 er af geweest. Maar dinsdag 2 juli 2019 was het zover dat de kap weer teruggeplaatst kon worden op de molen. Het terugzetten van de kap trok veel bekijks. Een grote kraan zorgde er voor dat de kap weer op de juiste plek werd terug gezet.

Lees verder »

Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd open voor publiek

Vanaf zaterdag 6 juli is de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 16.00 uur voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht.

Lees verder »

Opnieuw succes voor labrador Evita uit Ommen

Opnieuw scoort de jonge labrador van 13 maanden uit Ommen. Dit keer afgelopen zondag 30 juni op de Clubmatch van de Kynologen Club te Hoogeveen. Zij liet maar liefst 144 honden achter zich en werd Beste van het Ras en zij werd Beste zelf gefokte Hond van de hele clubmatch. Een enorme prestatie voor deze jonge dame die uitkwam in de Jeugdklasse.

Lees verder »