Week van de ontmoeting

‘’ Mensen denken vaak dat ik veel vrienden heb, omdat ik actief ben op social media en op Facebook. In werkelijkheid heb ik bijna geen vrienden om leuke dingen mee te doen en ben ik vaak alleen thuis’’.

Lees verder »

Campinghouders Ommen boos: ‘Toeristentax aan de max!’

Recreatie-ondernemers uit Ommen zijn boos op de gemeente. Het college is voornemens de toeristenbelasting te verhogen met 10%  tot €1,10 p.p.p.n. Over deze verhoging zijn de recreatie-ondernemers niet geïnformeerd en nu het goed gaat met de gemeente vinden ze de stijging ook onevenredig hoog en niet in verhouding met de tarieven in de rest van het Vechtdal.

Lees verder »

Cardiologen trekken volle zaal bij eerste Saxenburgh Publiekscollege

Het eerste Saxenburgh Publiekscollege trok woensdagavond 25 september veel publiek. Het Lokaal Opleidingscentrum LOC+ in Hardenberg was afgeladen vol met ruim 200 belangstellenden. Uit de wijde regio kwamen zij luisteren naar de lezing ‘Hart voor preventie’, verzorgd door Saxenburgh cardiologen Marlon Olimulder en José Drost. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om zich te laten informeren over innovaties in de zorg die je verder kunnen helpen.

Lees verder »

Onderzoek naar leefstijl van jongeren van start

GGD IJsselland is gestart met de gezondheidsmonitor Jeugd. Dit grootschalige vragenlijstonderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van middelbare scholieren in klas 2 en 4, vindt een keer in de vier jaar plaats. In de regio IJsselland doen 29 scholen voor het voortgezet onderwijs mee aan dit onderzoek.

Lees verder »

Kunst kijken tijdens de herfstvakantie

In de periode rond de herfstvakanties van 5 t/m 26 oktober, is er het evenement “Kijk op Kunst” in Ommen. In het centrum van Ommen presenteren diverse kunstenaars uit het Vechtdal zich in de leuk opgemaakte etalages van de diverse winkels. Dit evenement zal op 4 oktober feestelijk worden ingeluid door de burgemeester Hans Vroomen.

Lees verder »

LPO organiseert workshop debatteren

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Iedereen die zich wel eens aan een pittige discussie of debat waagt, weet daar alles van. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw boodschap goed overkomt? Voor iedereen die daar meer van wil weten houdt de LPO, samen met BurgerBelangen Raalte een workshop “Debatteren in de lokale politiek”.

Lees verder »

Regionaal Schooltennistoernooi

Vrijdagmiddag 27 september van 16.00 uur – 18.00 uur vindt er een “Regionaal Schooltennistoernooi” plaats op het tenniscomplex van TCO onder begeleiding van tennisschool Drive. Dit in het kader van de Nationale Sportweek!

Lees verder »

Saxenburgh sluit met ‘Vitaal Saxenburgh’ aan bij nationale vitaliteitsweek

“Vitaal zijn heeft een positief effect op jouw plezier, zowel in je werk als privé”. Met die woorden promoot Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh, het vitaliteitsbeleid ‘Vitaal Saxenburgh’ voor medewerkers. Zorgorganisatie Saxenburgh introduceert dit beleid bij de start van de nationale vitaliteitsweek, die plaatsvindt van 23 t/m 27 september.

Lees verder »

Knutselen in het Boekstartcafé

In het BoekStartcafé in de Bibliotheek Ommen wordt altijd voorgelezen. Het BoekStartcafé is elke eerste woensdagochtend van de maand vanaf 10.00 uur. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen. Deze keer gaat iedereen mooie knutsels maken.

Lees verder »

Prominenten aan de start bij Euregio Gravelride

Profwielrenners van vroeger en nu, burgemeesters en andere regionale beroemdheden staan zondag 22 september aan de start van de eerste KCC Euregio Gravel Ride. “We zijn heel trots dat onder meer Marcel Sieberg, Joost Posthuma en twee burgemeesters aan de start staan van onze tocht. Uiteraard staat de voorinschrijving open voor iedereen.” zo laat Peter Ossenkoppele namens de organisatie weten.

Lees verder »

Pabo-studenten NHL Stenden Emmen aan de slag voor technische bedrijven in Dutch Tech Zone

Acht Pabo-studenten van NHL Stenden Hogeschool in Emmen zetten zich in voor vier technische bedrijven in Hardenberg, Coevorden en Dedemsvaart.

De studenten ondersteunen deze bedrijven in het organiseren van interessante bedrijfsbezoeken voor basisschoolleerlingen. Dit doen ze vanuit het project Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Overijssel, onder aanvoering van het Alfa-college Hardenberg. NHL Stenden biedt deze opdracht aan als minor STEAM. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.

Lees verder »