Kom naar de open dag van CNS Ommerkanaal

Op 14 maart 2019 houdt CNS Ommerkanaal een open dag voor ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool voor hun kind. De afgelopen 10 jaar heeft CNS Ommerkanaal hard aan de weg getimmerd en dit werpt zijn vruchten af! Inmiddels heeft de school een constant leerlingenaantal tussen de 75 en 85.

Lees verder »

Rosengaerde aanwezig op Damito beurs

‘Goed leven’ is het thema van Rosengaerde tijdens de Damito beurs, die op 7, 8 en 9 maart gehouden wordt in de Trefkoele+ in Dalfsen. Want voor een goed leven kunt u bij Rosengaerde terecht. Of het nu gaat om thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke hulp, maaltijdservice of andere diensten. Rosengaerde zorgt voor mogelijkheden.

Lees verder »

Knutselen en voorlezen

In het BoekStartcafé in de Bibliotheek Ommen wordt altijd voorgelezen. Het BoekStartcafé is elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen. Deze keer worden er mooie knutsels gemaakt.

Lees verder »

‘Veel kansarme kinderen staan buitenspel in sport’

Sportkleding en – schoeisel verdienen een tweede leven. Vooral kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, kunnen daarvan profiteren. Het Overijssels Statenlid Moniek Kleinsman (36) heeft ervaring met de inzameling en het hergebruik. De voetbalclub Bon Boys gaf recent het goede voorbeeld en doneerde 500 sets kleding.

Lees verder »

De man en zijn tas

Bij de woorden ‘man en tas’ zien we veelal een zakelijk silhouet voor ons. Pantalon en colbert, zwarte of bruine tas. Een laptoptas wel te verstaan. Maar er is meer mogelijk.

Lees verder »

Vergeving #hoe dan?

Vergeving #hoe dan? is het thema van de volgende CrossPoint jongerendienst. Thomas Abbes spreekt dan over vergeving, wat houdt dit in en hoe vergeef je?

Lees verder »

CDA onderneemt actie richting Den Haag voor boeren die vastlopen op regelgeving

Het CDA onderneemt een initiatief richting Den Haag om boeren, die ondanks dat zij innovatief en duurzaam boeren, worden beperkt door de Nederlandse regelgeving in uitbreiding van de veestapel. Dit was de uitkomst van een werkbezoek van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) en gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA) aan melkveebedrijf Koonstra in Vinkenbuurt.

Lees verder »

Hoveniersbedrijf Ed Bijker wint ‘Tuin van het Jaar 2019’ verkiezing

Hoveniersbedrijf Ed Bijker mag zichzelf een jaar lang de maker van de mooiste tuin van Nederland noemen. Een door het hoveniersbedrijf aangelegde tuin in Zwolle sleepte namelijk de meeste stemmen in de wacht tijdens de prestigieuze landelijke ‘Tuin van het jaar 2019’ competitie, georganiseerd door branchevereniging VHG. Dit maakt het hoveniersbedrijf uit de Vinkenbuurt samen met tuinontwerper Jacqueline Volker tot winnaar van de publieksprijs.

 

Lees verder »

Wessel Koekkoek en Leonie Bruggeman voorleeskampioen Ommen

Wessel Koekkoek van basisschool De Dennekamp in Ommen en Leonie Bruggeman van basisschool Hoogengraven in Stegeren zijn de winnaars van de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd die dinsdag 12 februari in de Bibliotheek Ommen gehouden zijn. Beiden gaan door naar de regioronde die op 6 maart in de Carrousel in Ommen plaats zal vinden.

Lees verder »

Beleef autisme in het ABC-circuit

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het Autisme Belevings Circuit. Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme. Vanwege de grote behoefte aan deelname, worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd. U kunt zelf de datum en locatie kiezen.

Lees verder »