Kerstacties Voedselbank Hardenberg / Ommen

In een normaal jaar had de Voedselbank Hardenberg-Ommen rond deze tijd weer een grote winkelactie met medewerking van 10 supermarkten aangekondigd. Maar ook hier gooit corona roet in het eten. Daarom worden er alternatieve acties gehouden door zowel de vrijwilligers zelf als door anderen. Zo houden scholen, kerken, bedrijven en particulieren diverse acties om de voorraden bij de Voedselbank weer aan te vullen.

Lees verder »

“De keramische waterontharder van H2O Pro is zijn geld dubbel en dwars waard”

Bart en Heleen van der Steege uit Hasselt weten het zeker: de keramische waterontharder van H2O Pro is zijn geld dubbel en dwars waard. “Kalkaanslag is verleden tijd, je huid voelt zachter aan en het water smaakt zelfs lekkerder.”

Bart en Heleen overwogen de aanschaf van een gangbaar apparaat dat met zout werkt. Maar een gesprek met Nico Pleijsier van H2OPro, die ook in Hasselt woont, overtuigde hen van de extra voordelen van deze vernieuwende aanpak. De keramische waterontharder werd eind augustus geïnstalleerd in hun woning.
“Gewoon in de kelder, want het is een heel compact apparaat”, zegt Heleen. “Je hebt er nauwelijks omkijken naar. Gelukkig maar, want uit onszelf zijn we niet zo gedisciplineerd dat we steeds tijdig het zout bijvullen.”

Ook het onderhoud verloopt probleemloos. Bart: “Je sluit voor een vast maandbedrag een onderhoudscontract af, inclusief het om de drie jaar vervangen van de cartridge.”

Lees verder »

CDA Ommen: wegdek woonstraten onder de maat

Het CDA is van mening, dat lapmiddelen aan het wegdek van de woonstraten Haarsweg, Herikstraat en Weegbreestraat in Ommen onvoldoende zijn en heeft het college van B&W gevraagd nieuw asfalt of nieuwe klinkers aan te brengen op deze wegen. De partij is op de hoogte van het onderhoudsplan van de gemeente en dat waar nodig schade aan het wegdek wordt hersteld. Dergelijke lapmiddelen zijn volgens het CDA voor deze drie straten niet meer voldoende.

Lees verder »

Biljartvereniging ‘Mans genoeg’ wil eenzaamheid verminderen

Onlangs werd in Mariënberg biljartvereniging ‘Mans genoeg’ officieel opgericht. Al tientallen jaren stoten de bijna zestig biljartliefhebbers wekelijks de ballen over de groene en blauwe lakens bij Café Mans van eigenaar Eric Binennmars. In competitieverband maar ook onder het genot van het spreekwoordelijke natje en droogje.

Lees verder »

VriendenLoterij steunt KIOS ‘45 uit Sibculo met 5.000 euro

VriendenLoterij steunt KIOS ‘45 uit Sibculo met 5.000 euro
Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor KIOS ‘45 uit Sibculo! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KIOS ‘45 gaat het geld gebruiken om het dak van het clubgebouw te vervangen.

Lees verder »

CDA zorgt voor verlichting langs Lemelerweg

Het CDA wil dat er verlichting wordt geplaatst langs de Lemelerweg. Op dit moment zorgt het ontbreken van verlichting langs de weg tussen Nieuwebrug en Lemele voor een onveilig gevoel, vooral bij de jeugd. Ook omdat op dit gedeelte van het traject geen of slechte ontvangst is voor mobiele telefoons. Naar aanleiding van herhaaldelijke vragen van het CDA over dit punt is het college nu bereid verlichting aan te brengen langs de Lemelerweg. Ook in 2019 had het CDA al vragen gesteld over het ontbreken van verlichting langs deze weg.

Lees verder »

Gezamenlijk circulair plan van de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland valt in de prijzen

De gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland slaan samen met de gemeente Zwolle de handen ineen om circulariteit in de regio op de kaart te zetten. Met hun plan WaardeRegio hebben de gemeenten een prijsvraag voor Circulaire Ambachtscentra van Rijkswaterstaat gewonnen. Met dit plan willen ze bereiken dat steeds meer afgedankte spullen die nu worden weggegooid en verbrand, worden hergebruikt.

Lees verder »

De Barones Winter Drive-in

Na het succes van de asperge drive-in in het voorjaar, gaat de Barones er dit najaar ook weer vol voor. Een kop warme choco, huisgemaakte snert, een snelle hap of een compleet plategerecht. Een ruime keuze aan lekkers te vinden in de Barones Winter Drive-in.

Lees verder »

Groter risico op koolmonoxidevergiftiging tijdens aankomend stookseizoen

Jaarlijks vallen er nog steeds doden en gewonden door een koolmonoxidevergiftiging. Dat is zorgwekkend, zeker nu de kans op een koolmonoxidevergiftiging dit jaar ook nog eens toeneemt. Door de huidige coronamaatregelen zitten mensen meer binnen dit stookseizoen. Ook blijkt dan minder mensen hun cv-ketel hebben laten controleren. De lockdown wordt hierbij als reden gegeven. De campagne ‘Stop CO-vergiftiging’ die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting vandaag starten, is daarom dan ook van levensbelang.

Lees verder »

Waterschapsbestuur bespreekt begroting en belastingtarieven

De begroting 2021-2024 staat dinsdag 17 november op de agenda van de vergadering van het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Voor de belastingbetaler betekent dit dat op basis van deze begroting de tarieven voor de waterschapsbelasting voor volgend jaar worden vastgesteld. Afhankelijk van de categorie waartoe belastingbetalers behoren, wijzigen de tarieven van +0,7 tot +8,2. Althans, dat is het bestuursvoorstel dat wordt behandeld. In de openbare vergadering neemt het algemeen bestuur hierover een definitief besluit.

Lees verder »

Gemeente Ommen gaat fietspaden verbeteren

De fietspaden langs de Zwolseweg en de Beerzerweg worden beter en veiliger. In 2021 gaat de gemeente Ommen de fietspaden langs de Zwolseweg en de Beerzerweg verbeteren. De kwaliteit en de veiligheid van beide fietspaden worden verhoogd.

Lees verder »

Testvluchten medisch transport per drone van start

Tussen locaties Isala ziekenhuis Meppel en Zwolle starten de komende maanden testvluchten voor medisch spoedtransport per drone. Dronetransport kan sneller, veiliger en schoner dan via de weg en moet bijdragen aan het ondersteunen van de juiste zorg op de juiste plek. Het is voor het eerst in Nederland dat een medische drone over een lange afstand vliegt boven dunbevolkt gebied.

Lees verder »

Recordaantal gemeentes laten blaadjes liggen

De herfst is volop in het land, de blaadjes vallen van de bomen. Als het aan tuinarchitect Louis De Jaeger ligt laten we de blaadjes best liggen. Samen met illustratrice Tine Dhollander heeft hij de derde editie van de #laatzeliggen campagne gelanceerd waar tientallen gemeentes aan meedoen en die momenteel viraal gaat.

Lees verder »

Aandacht voor elkaar: bezinning én verbinding

De gevolgen van het coronavirus zijn voor ons allemaal voelbaar, maar niet voor iedereen hetzelfde. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Ook in deze moeilijke tijden met aangescherpte maatregelen blijft persoonlijk contact erg belangrijk. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen. Dit is dan ook de reden dat de gebakjesactie in Ommen, in het kader van de overheidscampagne ‘Aandacht voor elkaar’, werd verlengd.

Lees verder »

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en inslag op de Vechtdallijn, de spoorverbinding van Zwolle over Ommen naar Emmen. Voor de VVD Ommen is nu de maat vol. ‘Dit heeft lang genoeg geduurd’, volgens de fractie, die ook een boodschap heeft voor de Haagse politiek.

Lees verder »

Webinar Dementie – De weg in zorgenland

In Nederland hebben we te maken met veel wetten en regels. Iedereen heeft een verplichte zorgverzekering, maar hoe verder als de hulp en zorg bij mensen met geheugenproblemen/dementie intensiever gaat worden? Bij wie kunt u terecht als u zorg en ondersteuning nodig heeft?

Er kan dan een beroep gedaan worden op zorg die vergoed wordt uit één van de andere (zorg)wetten. Dit wordt besproken in een Webinar met als thema ‘Dementie – De weg in zorgenland’ op vrijdag 20 november van 10.00 tot 11.00 uur.

Lees verder »