Kadernota: door op de ingeslagen weg

Het college van B&W van de gemeente Ommen wil zich richten op de afwikkeling van de ambities uit het collegeprogramma. Hoewel de eerste tekenen van financieel herstel zichtbaar zijn, is de financiële ruimte beperkt. Dat blijkt uit de Kadernota voor 2018. Wethouder Ko Scheele: “We hebben nog te weinig vlees op de botten en blijven daarom uiterst behoedzaam en voorzichtig omgaan met ons geld.”

Lees verder »

Folkloristische Optocht Koningsdag wint de Cultuurprijs Ommen 2017

De Folkloristische Optocht Koningsdag ontving op maandagavond 29 mei de Cultuurprijs Ommen 2017 uit handen van wethouder Ko Scheele. Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen en daarmee iets toevoegen aan de cultuurwaarde voor Ommen of behoud van cultuurwaarden die anders verloren waren gegaan. Een jury van deskundigen en inwoners van Ommen verkozen de Folkloristische Optocht Koningsdag tot winnaar van de prijs.

Lees verder »

Opening van de kinderspeelstraat

Woensdag was de opening van de kinderspeelstraat in de Rembrandtstraat en van der Helststraat! De gemeente Ommen heeft gezorgd voor een bord waarop de kinderspeelstraat kenbaar gemaakt wordt en brachten dranghekken waardoor een gedeelte van de straat tijdelijk ontoegankelijk was voor verkeer.

Lees verder »

Uniek festival over zelfvoorzienend leven

Bob Radstake zat er zaterdagmiddag ontspannen bij in zijn tijdelijke kantoor op het 20 hectare grote festivalterrein in het buitengebied van Dalfsen. Zijn werkplek was die dag niks anders dan een podium in wording, een skelet van gebogen wilgentakken; toen nog zonder dak, maar rondom al wel bekleed met degelijk groen vrachtwagenzeil.

Lees verder »