Brug bij stuw Junne weer open voor personenauto’s

De brug bij de stuw in Junne is weer opengesteld voor personenauto’s. De brug blijft afgesloten zwaar landbouw- en vrachtverkeer. Voor en op de brug geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De gemeente Ommen en waterschap Vechstromen brengen samen in beeld welke mogelijkheden er zijn voor een vervangende brug die geschikt is voor landbouwverkeer.

Lees verder »

Open Dag bij Hooge Graven Golfclub Ommen

“Beoefenen van de golfsport op Hooge Graven is al 30 jaar genieten in de prachtige natuur, èn het is uitdagend sportief, èn het is ontspannen werken aan je gezondheid, èn het is maken van nieuwe vrienden in de moderne vereniging, èn ja, het was nog nooit zo goedkoop!” Ervaar het zelf, kom in het jubileumjaar naar de Open Dag.

Lees verder »

Code geel breid uit in de regio

Eigenaar Jan Ardesch starte zijn “StadsTaxiOmmen” vanuit zijn Autax Groep aan de Van Ruisdaelstraat 3, 7731 SW te Ommen. Jan wil zijn jarenlange ervaring als taxibedrijf, berger, pechhulp en band/ accubedrijf, occasions en auto-onderdelen, uitbreiden met nog meer servicezaken.

Lees verder »

Veertien nieuwe taalcoaches Taal voor het Leven gecertificeerd

Wethouder Ko Scheele overhandigde dinsdagavond aan veertien vrijwilligers van Taal voor het Leven het certificaat van taalcoach. De kersverse taalcoaches hebben de basistraining hiervoor gevolgd bij het Taalpunt in Ommen, zes komen uit Nieuwleusen, de andere acht komen uit de gemeente Ommen. De training was een gezamenlijk aanbod van het Taalpunt Dalfsen en het Taalpunt Ommen, de taalcoaches worden in hun eigen gemeente ingezet.

Lees verder »

ChristenUnie zet mantelzorgers in het zonnetje

De ChristenUnie Ommen heeft bij twee mantelzorgers een feestelijke taart bezorgd. Zwaantje Kelder en Anita Bangma waren tijdens de verkiezingscampagne genomineerd door Ommenaren, die langs kwamen op de markt. De ChristenUnie wil haar waardering voor de grote inzet die veel mantelzorgers ‘als vanzelfsprekend’ leveren, hiermee duidelijk maken.

Lees verder »

Politie Ommen zoekt getuigen

De politie Ommen is op zoek naar getuigen van een tweetal incidenten. Afgelopen vrijdagavond tussen 18:00 uur en 20:00 uur vond er een woninginbraak plaats aan de hoek H.Mulerstraat en Trompstraat in Ommen. Heeft u Iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie. 

Lees verder »

Guido de Brés ontwikkelt zich door met lesmethode

Basisschool Guido de Bres in Ommen werkt al een aantal jaren volgens de zogeheten IPC-methode (International Primary Curriculum). Dit is een internationaal leerstijl voor de zaak- en kunstzinnige vakken. Vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek worden geïntegreerd aangeboden binnen thema’s. Binnen deze thema’s zijn de leerlingen op een onderzoekende manier bezig met het leren van vaardigheden, kennis en inzicht.

Doorontwikkeling via Londen

Uniek aan de IPC-methode is dat het naast de gebruikelijke vakken, ook werkt aan ‘internationale gerichtheid’. Dit geldt voor de leerlingen, maar zeker ook voor de leerkrachten. Onlangs bezochten een aantal leerkrachten een bedreven en succesvolle IPC-school in Londen. Met de in Engeland opgedane informatie, ervaring en inspiratie wil de Ommer basisschool zich nóg sterker en intensiever inzetten om het IPC-onderwijs te benutten.

Buitenlandse stagiaires

De leerlingen vinden het in ieder geval geweldig: ,,Gaan we IPC doen? Yes!” is een veelgehoorde zin in de leslokalen. Door een samenwerking met de VIAA-Hogeschool en Katholieke Pabo uit Zwolle krijgt groep 7 van de Guido de Brès momenteel zelfs in het Engels IPC-lessen van twee buitenlandse stagiaires uit Tsjechië en Spanje. Met de IPC-methode verlegd de Guido de Brès grenzen en ontwikkelt het zich tot een op de toekomst  en leren gerichte moderne basisschool waarin de IPC-leus ‘Great learning, great teaching, great fun!’ meer en meer zichtbaar wordt.

Workshop Babygebaren met logopediste Claudia de Jong

Woensdag 5 april komt logopediste en babygebaren docente Claudia de Jong naar het Boekstartcafé in de Bibliotheek Ommen voor een workshop babygebaren. Een baby begrijpt al veel meer dan je misschien denkt. Hoewel een kind pas rond anderhalf jaar begint met praten, kan het al vanaf zes maanden met gebaren communiceren. Met babygebaren overbrug je de periode van taal begrijpen naar kunnen praten. De ochtend begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. De deelname is gratis.

Lees verder »

‘Camperplaats Vechtdal’ eerste camperplaats van Nederland met wellness

Vechtdal Overijssel heeft in Nieuwleusen de eerste camperplaats in Nederland met wellness faciliteiten gekregen. De camperplaats is gelegen in het mooie Vechtdal op de grens van het idyllische Reestdal en is een initiatief van Janny Dekens in samenwerking met provincie Overijssel. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van haar in vervulling. Vrijdag was de officiële opening door Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, in besloten kring van genodigden.

Lees verder »

Week van de Techniek 2017

Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2017 vindt voor de 8ste keer de Week van de Techniek plaats. Meer dan 1100 leerlingen uit groep 7 van de basisschool en 150 leerlingen uit het voorgezet onderwijs van scholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen maken tijdens deze week kennis met techniek in de praktijk. In deze week vinden er allerlei activiteiten plaats.

Lees verder »

Studenten Alfa-college Hardenberg in de prijzen tijdens finales Skills Heroes

Het Alfa-college in Hardenberg en Regionaal Techniek Centrum kijken (RTC) terug op een fantastische editie van de finales van de Skills Heroes, het Nederlands Kampioenschap voor mbo’ers. In de RAI in Amsterdam werd er gestreden om titels in verschillende vakgebieden. Twee studenten namen na een loodzware driedaagse proef een zilveren plak in ontvangst. Dani van der Veen in de categorie ‘Bouwtimmeren’ en Rubina Redd in de categorie ‘Verzorgende-IG’. Ook was er brons voor Erja de Weerd. Zij volgt de opleiding Verkoopspecialist op het Alfa-college in Groningen.

Lees verder »