Strijden tegen kanker op de Mont Ventoux

Voor de derde keer op rij doet het Vechtgenotenhuis dit jaar mee met ‘Groot verzet tegen kanker’ van Stichting Mont Ventoux. Onder teamnaam TEAM Vechtdal gaan zes toppers op 1 en 2 september 2016 de Franse berg op. Doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Vechtgenotenhuis. De opbrengst gaat naar het Vechtgenotenhuis Kinderkamp.

Lees verder »

Geslaagde kofferbakverkoop in Ommen

Normaal gesproken komt het leven in Ommen op zaterdagochtend een beetje aarzelend, en zeker niet vroeg, op gang. Nu was het om 8.30 uur al een drukte van belang langs de Vecht vanwege de kofferbakverkoop. De Stichting Ommer Bissingh, die de kofferbakverkoop organiseerde, was tevreden over zowel de opkomst van de verkopers als over het aantal bezoekers.

Lees verder »

Open Atelierroute

Zaterdag 30 en zondag 31 juli stellen een aantal kunstenaars in het Vechtdal hun deuren weer open. Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur bent u van harte welkom in de ateliers van de kunstenaars, en zijn zij graag bereid u kennis te laten maken met hun werk.

Lees verder »

Zondag Montmartredag in Ommen

Komende zondag 24 juli organiseert Vechtdalkunsten weer een inmiddels veel publiek trekkende kunstmarkt, de Montmartrezondag. Op het Kerkplein en in de Kerkstraat in Ommen, waar Vechtdalkunsten sinds begin dit jaar een heuse gallery heeft, tonen ongeveer dertig kunstenaars hun werken, variërend van schilder- en beeldhouwkunst tot glaswerken en sieraden.

Lees verder »

Ommen is relatief leefbaar en veilig

Ommen is een leefbare en veilige leefbare gemeente. Dat blijkt uit de resultaten van het veiligheids- en leefbaarheidsonderzoek dat dit voorjaar is uitgevoerd. Inwoners van de gemeente Ommen geven hun woonomgeving een hoger rapportcijfer dan inwoners van andere gemeenten. Ook ervaren Ommenaren minder overlast dan inwoners van overige delen van het land.

Lees verder »

Exotische waterplanten zorgen voor overlast

Ook dit jaar zorgen ‘exotische planten’ voor overlast in de wateren van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Sommige van deze uitheemse soorten verspreiden zich razendsnel en zijn moeilijk te verwijderen. De planten kunnen ervoor zorgen dat in korte tijd watergangen dichtgroeien en belemmeren daardoor de aan- en afvoer van water.

Lees verder »

Zwembadspektakel in de bouwvak

De gemeenten Hardenberg en Ommen zijn JOGG-gemeentes. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Deze JOGG aanpak noemen wij Gewoon Gezond. Eén van de speerpunten van de Gewoon Gezond aanpak is voldoende bewegen. Daarom kunnen kinderen die niet op vakantie zijn weer gratis zwemmen in de buitenbaden van de beide gemeentes.

Lees verder »

Afscheid op CBS Ichthus te Lemele

De afgelopen week stond in het teken van opruimen en afscheid nemen. Maandag werd er een schitterende afscheidsmusical opgevoerd door groep 8. Alle leerlingen kregen na afloop een getuigschrift en een boek. Zij blijven niet zitten, maar de school kreeg een mooie bank om op te zitten.

Lees verder »